Hacizli araba avcıları aranıyor! İhbar edene 6 bin TL verilecek...

Borçlarını ödeyemeyen araç sahiplerinin araçlarına haciz konulan kişiler için özel istihbarat şirketleri kurulmaya başlandı. Hacizli araçları, sosyal medya aracılığıyla ihbar eden kişilere 6 bin TL para ödülü verileceği de açıklandı.

Hacizli araba avcıları aranıyor! İhbar edene 6 bin TL verilecek...

İstihbarat şirketleri tarafından AVM otoparklarında, sokaklarda terk edilmiş, uzun süredir park halinde kalmış otomobillere ilişkin olarak harekete geçildi. Sahiplerinin borçlarından dolayı gelen hacizler nedeniyle yakalama kararı bulunan otomobilleri ihbar edenlere ise otomobilin değerine göre ödül verilmeye başlandı. 

HACİZLİ ARAÇ İHBAR ETME NASIL OLUR?

Bazı şirketler tarafından bu görev üstlenildi ve sosyal medyada yer almaya başladı. Hürriyet Gazetesinden Burak Taşçı'nın aktardıklarına göre Instagram, Facebook gibi mecralarda hacizli arabalara ilişkin dosyaları elinde tutan şirketler ilan vererek arabaların bulunmasını hızlandırıyor.

ARAÇ ADRESİNDEN ALINIYOR

Uzun süre beklemesinden dolayı şüphelenilen otomobilin plakasını istihbarat şirketine gönderildiğinde araç hakkında haciz, yakalama kararı olup olmadığı kontrol ediliyor. Bunun yanı sıra ihbar eden kişiden otomobilin açık adresi talep ediliyor ve hacizli yakalamalayı araç adresinden alınıyor. 

EKONOMİK DEĞERİ OLAN OTOMOBİLLER İÇİN

İhbar edilen otomobilin aranan kriterlere uyması halinde istihbarat şirketleri ihbarcıya 300 TL ile 6 bin TL arasında ödeme yapıyor. 

Antika değeri haricinde çok eski olan otomobillerin satışından da fazla gelir elde edilmemesi nedeniyle ekonomik değeri olan otomobiller için ihbar ödemesi gerçekleştiriliyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡