Hafta sonu market kaçta açılır, kaçta kapanıyor 6 Haziran 2021? Hafta sonu market çalışma saatleri 2021

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının düşmesinin ardından normalleşme sürecine geçilse bile hafta sonu pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu kapsamda marketin çalışma saatleri de bugün için değişiyor. Peki Hafta sonu market kaçta açılır, kaçta kapanıyor 6 Haziran 2021? İşte Hafta sonu market çalışma saatleri 2021

Hafta sonu market kaçta açılır, kaçta kapanıyor 6 Haziran 2021? Hafta sonu market çalışma saatleri 2021

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının düşmesinin ardından kabine toplantısında kısıtlamaların gevşetilmesi kararı çıkmıştı. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının yeni bir karar alınıncaya kadar sadece Pazar günleri uygulanmasına karar vermişti. İçişleri Bakanlığı da yayımladığı genelgede göre de Pazar günü marketlerin çalışma saatlerinin değiştiği görüldü. Bu kapsamda marketlerin çalışma saatleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler Hafta sonu market kaçta açılır, kaçta kapanıyor 6 Haziran 2021? sorusunun yanıtını arıyor. İşte Hafta sonu market çalışma saatleri 2021...

Hafta sonu market kaçta açılır, kaçta kapanıyor 6 Haziran 2021? Hafta sonu market çalışma saatleri 2021

HAFTA SONU MARKET KAÇTA AÇILIR, KAÇTA KAPANIYOR 6 HAZİRAN 2021?

6 Haziran 2021 Pazar gününde marketler saat 10.00'da açılıyor, saat 17.00'de ise kapanıyor. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgede marketin çalışma saatlerine ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

"Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir."

Hafta sonu market kaçta açılır, kaçta kapanıyor 6 Haziran 2021? Hafta sonu market çalışma saatleri 2021

HAFTA SONU MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ 2021

İçişleri Bakanlığının yayımladığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'ne göre marketler saat 10.00 ile 17.00 arasında çalışacak. Vatandaşlar ikametlerine en yakın olan marketlere otomobil kullanmadan gidebilecek.

Öte yandan İçişleri Bakanlığının genelgesinde marketlere ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

" Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli iş yerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Pazar günlerinde; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir.

 Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazar yerleri (Pazar günleri hariç) 07.00 - 20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir. 
 
Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00 - 24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡