Hafter güçlerine darbe!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri yaptıkları açıklamada BAE panzerleri, Grad roketleri ve 10 adet tank ele geçirildiğini belirtti. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, Trablus'a yönelik saldırıları destekleyen ülkelere bugün "Evlatlarınızı size tabutlarla geri göndereceğiz" diyerek uyardı.

Hafter güçlerine darbe!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinden yapılan açıklamada BAE panzerleri, Grad roketleri ve 10 adet tank ele geçirildiği belirtildi. 

Fayiz es-Serrac, öldürülen Hafter'e bağlı paralı askerlerin ülkelerine gönderilmelerini söyledi. Libya'da hükümet güçleri, başkent Trablus'un batısında yaklaşık 3 bin kilometrekarelik alanı Hafter milislerinden geri aldıklarını duyurdu.

HAFTER MİLİSLERİNİN ELİNDEN ALINDI

Sözcü Kununu, “Barış Fırtınası Operasyonu" çerçevesinde bugün başkent Trablus’un batısında yer alan Surman, El-Cemil, El-Uceylat, Rikdalin, Melite, Zeltan ve El-Asse beldelerinin yanı sıra Sabrata şehrini Hafter milislerinin elinden alarak kontrolü sağladıklarını belirtti.

UMH birlikleri sabah saatlerinde önce Surman beldesinde kontrolü sağlamış, ardından Sabrata şehrine operasyon düzenleyerek bu bölgedeki en büyük şehri tekrar ele geçirmişti.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada Serrac, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin saldırılarına karşılık başlatılan "Barış Fırtınası Operasyonu" çerçevesinde, UMH birliklerinin son günlerde art arda elde ettiği başarıları değerlendirdi.

HAFTER MİLİSLERİ İLE ONLARA DESTEK VEREN ÜLKELERİ UYARDI

Trablus'a saldırılar düzenleyen Hafter milisleri ile onlara destek veren "komplocu" ülkelere seslenen Serrac, "Topraklarımızda ölmeye gönderdiğiniz evlatlarınızı, kimlik belgeleri eşliğinde tabutlarla size geri göndereceğiz." ifadesini kullandı. 

Serrac, ismini vermediği Hafter destekçisi ülkelerin gönderdiği zırhlı araçların un ufak olduğunu, ele geçirilenlerin de ihanete şahitlik etmesi için savaş müzesinde sergileneceğini ifade etti.

SERRAC, HAFTER DESTEKÇİLERİNİ ''İHANET ORDULARI" OLARAK NİTELEDİ

Hafter milislerinin Misrata'nın güneyindeki Ebu Kıreyn bölgesine düzenlediği saldırının UMH birlikleri tarafından kahramanca püskürtüldüğünü belirten Serrac, bugün de Trablus'un batısındaki Surman ve Sabrata'da denetimi yeniden sağladıklarını hatırlattı. 

Hafter'in destekçilerini çeşitli uyruklardan ve gruplardan oluşan "ihanet orduları" olarak niteleyen Serrac, "vatanı için çarpışan" ile "daha fazla ödeyen için savaşan" arasında fark olduğunu vurguladı.   

Tüm ülkede denetimi sağlayacaklarının altını çizen Serrac, "El konulan kentlerimize doğru ilerliyoruz. Vatandaşlarımıza yönelik haksızlıklara son verilecek, yerinden edilmiş insanlar geri dönecek." ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

UMH birlikleri bugün Hafter'in işgalindeki Sabrata şehri ve Surman beldesinin yanı sıra Trablus'un batısındaki El-Cemil, El-Uceylat ve Rikdalin beldelerinde kontrolü yeniden sağlamıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡