Hakkari'de görüntülendi! 'Sarıkız' isimli örümcek ölüm saçıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde et yiyen ve ölümcül tehkileri bulunan "Sarıkız" isimli bir örümcek görüntülendi.

Hakkari'de görüntülendi!  'Sarıkız' isimli örümcek ölüm saçıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ölümcül etkileri olan örümcek türü doğada gezintiye çıkan öğretmen tarafından görümtülendi. İsmi Sarıkız olan ve et ile beslenen bu örümcek, daha çok havaların yüksek derece sıcak olduğu bölgelerde yaşıyor. Tehlike saçan o örümcek öğretmen tarafından kayda alındı.

Hakkari'de görüntülendi! 'Sarıkız' isimli örümcek ölüm saçıyor!

SICAK BÖLGELERDE YAŞIYOR

Gezgin Öğretmen olarak bilinen Ümit Bartın tarafından görüntülenen örümcek sarı ve beyaz rebgi ile kendi belli ediyor. Örümceği gördüğü sırada kayda alan öğretmen Bartın, “Yüksekova’nın Kuruköy bölgesinde ovayı gezerken karşılaştığım birçok böceğin yanında tam yol kenarında büyük bir örümceğin ilerlediğini gördüm. Bu örümcek, Türkiye’nin daha çok Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan ‘Sarıkız’ dediğimiz ölümcül zehri olan örümcek türüydü. O anda ineklerini orada otlatan yaşlı bir amcaya da durumu belirttim. Aldığım değneği örümceğe yaklaştırdım. Örümcek saldırgan haliyle karşılık vermeye başladı." şeklinde konuştu.

Hakkari'de görüntülendi! 'Sarıkız' isimli örümcek ölüm saçıyor!

BİR BUÇUK METREYE KADAR ZIPLAYABİLİYOR

Bir buçuk metreye kadar zıpalayabilen ve insanlara zarar verdiği bildirilen örümcek hakkında konuşan öğretmen Bartın, "Ben de bu düşünceyle ve korkarak tam olarak yaklaşamadım. Örümceğin etle beslendiğini ve sıcak topraklarda ‘çöl örümceği’ olarak da bilindiğini ve etrafa tehlike saçtığının farkındaydım. En sonunda yolun kenarında bitkilerin arasına karışarak gözlerden kayboldu. Özellikle köy halkının bu örümcekler konusunda çok çok dikkat etmelerini önemle belirtmek istiyorum” dedi.

Hakkari'de görüntülendi! 'Sarıkız' isimli örümcek ölüm saçıyor!

1
0
0
1
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN