Hazine ve Maliye Bakanlığı, fırsatçılara karşı harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, koronavirüsü nedeniyle gıda maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemeler gibi ürünlerde yapılan zamlara ilişkin olarak yasal süreç başlattı.

Hazine ve  Maliye Bakanlığı, fırsatçılara karşı harekete geçti

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından gıda maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemelerde yaşanan fahiş fiyat artışlarına karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, korona virüs nedeniyle yaşanan fiyat artışı ve stokçuluk gibi olayların önüne geçebilmek için uzman bir ekip görevlendirdi. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için VİMER 189 ihbar hattı da fırsatçılarla ilgili şikayetleri alacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Korona virüs nedeniyle bazı gıda maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemeler gibi ürünlerde yapılan haksız fiyat artışı ve stokçuluk iddialarına ilişkin olarak şikayetleri almak üzere Bakanlığımız VİMER-189 ihbar hattında uzman bir ekip görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımız konu ile ilgili şikâyetlerini söz konusu hattımıza iletebilirler. Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan fırsatçılar ile ilgili süreç, yasal işlem başlatılmak üzere Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡