İBB'den bugün ve yarın için ücretsiz ulaşım müjdesi!

İBB sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mayıs'ın 25 ve 26'sında olacak olan AÖF sınavına girecek öğrencilerin giriş belgelerini göstermeleri sonucunda ücretsiz yolculuk yapabileceğini duyurdu

İBB'den bugün ve yarın için ücretsiz ulaşım müjdesi!

25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan AÖF sınavıyla ilgili İBB'den müjdeli bir haber geldi.

İBB'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "İETT, Şehir Hatları ve Metro İstanbul 25-26 Mayıs tarihlerinde saat 16.00'a kadar AÖF sınav giriş belgesini gösteren yolculara ücretsiz hizmet verecek." ifadelerine yer verildi.


ibb-002.jpg

AÖF NEDİR?

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır. AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.

AÖF sınav giriş belgesi | AÖF sınav yerleri |Anadolu Üniversitesi sınav giriş belgesi

AÖF NASIL KAYIT OLUNUR?

Açık Öğretim Sistemine göre öğretim yapan Anadolu Üniversitesi İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Önlisans programlarına yerleştirilmiş olan öğrencilerin kayıt işlemleri her yıl fakülte tarafından yayınlanan kayıt kılavuzunda belirtilir. Öğrencilere her yıl kayıt kılavuz ile birlikte kayıt belgeleri de gönderilir. Gönderilen kayıt belgeleri ve aşağıdaki evraklarla birlikte kayıt yaptıracağı AÖF Bürosuna teslim etmelidir.

- 1 Adet Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Noter onaylı diploma sureti / Diplomasını almamış olanlar için okullarından alacakları yeni tarihli mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti

- 6 adet fotoğraf

- Askerlik durum belgesinin aslı (Askerlik şubelerinden alınır)

- Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesinin fotokopisi

- Askerlik hizmetinden muaf olan erkek öğrenciler askerlik şubelerinden alacakları resmi belge

- Subay ve astsubay olanlar birliklerinden alacakları resmi belgeleri

- ÖSYS sonuç belgesi

AÖF sınav giriş belgesi | AÖF sınav yerleri |Anadolu Üniversitesi sınav giriş belgesi

AÖF'DE GEÇME NOTU KAÇTIR?

AÖF'de tüm sınav sistemleri gibi bir geçme notu bulunuyor. Sınavlardan başarılı şekilde geçip, dersi tamamlamış sayılmak için en az 55 almış olmak gerekiyor. Ortalamayla geçmek için ise en az alınması gereken puan 39.

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡