İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Suriye'de rejimin düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Ragıp Soylu Coşkun memleketi Elazığ'da, Uzman Onbaşı Armağan Akman ise memleketi Denizli'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Türkiye'İdlib'de rejimin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan Uzman Onbaşılar Ragıp Soylu Coşkun ve  Armağan Akman memleketlerinde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.

RAGIP SOYLU COŞKUN ELAZIĞ'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Elazığ'daki Mevlana Camisi'nde düzenlenen törenin ardından cenaze aracıyla Baskil ilçesinin Karaali köyüne getirilen şehit Coşkun'un (26) naaşı, köy mezarlığında toprağa verildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ağabey Hasan Coşkun'a şehidin emaneti Türk bayrağını öperek teslim etti.

 Ağabey Hasan Coşkun da "Biz hakkımızı helal ettik. Sizler de hakkınızı helal edin. Vatan sağ olsun." dedi.

İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da ağabey Coşkun'a şehidin fotoğrafını verdi.

Cenaze törenine, şehidin babası Ahmet Coşkun, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Zülfü Tolga Ağar, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Uzman Onbaşı Ragıp Soylu Coşkun dün Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olmuş, şehidin bir süre önce amcasıyla yaptığı konuşmanın sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde "Şehit olmak kalbime doğuyor" sözleri duygulandırmıştı.

ARMAĞAN AKMAN, DENİZLİ'DE GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanlığındaki askeri hastaneden alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Denizli Büyükşehir Belediyesinin cenaze nakil aracıyla Pamukkale ilçesi Aktepe Mahallesi TOKİ evlerindeki baba ocağına getirildi.

Anne Gülseren Akman, şehit oğlunun naaşına sarılarak, "Canım oğlum, seni üzdüysem beni affet. Seni çok seviyorum. Ağlamayın, o kimse ağlamasın isterdi. Rüyalarıma gir, canım oğlum, seni çok seviyorum." dedi.

İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde şehidin babası Suat, annesi Gülseren ve kardeşi Cemile Akman taziyeleri kabul etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omzunda top arabasına taşındı. 

Bu sırada vatandaşlar, tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.
Bekar olduğu öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi. 

İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Cenaze törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende şehidin İdlib'de birlikte görev yaptığı, ayağından yaralanarak gazi olan arkadaşı Arif Yaman da koltuk değnekleriyle hazır bulundu.

İdlib şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡