İdris Güllüce Kimdir | AK Parti İstanbul İl Başkanı mı Olacak

Bir dönem Tuzla'da Belediye Başkanlığı yapan, 61.62.63. hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini de üstlenen İdris Güllüce şu sıralar Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı koltuğu için konuşuluyor. İdris Güllüce kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Tüm detayla

İdris Güllüce Kimdir | AK Parti İstanbul İl Başkanı mı Olacak

1992-2004 dönemlerinde Tuzla Belediye Başkanı, 23.24.25.Dönem İstanbul Milletvekilliği ve 61.62.63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlerini üstlenen İdris Güllüce'nin biyografisini sizler için hazırladık.

1950 yılında Erzurum Hasankale’de doğan İdris Güllüce, İlköğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, eğitim ve çalışma hayatına İstanbul’da devam etti.

Orta öğrenimini Haydarpaşa Meslek Lisesinde tamamlayarak Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ne girdi. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitiren İdris Güllüce; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalında da, “Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu mastır tezini tamamladı. Serbest mühendis olarak iş hayatına atılan Güllüce, kendi inşaat şirketini kurdu.

İdris Güllüce Kimdir | AK Parti İstanbul İl Başkanı mı Olacak

1980-84 yılları arasında, yurtdışında uluslararası bir firmada mühendis olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra, özel bir sanayi kuruluşunda Genel Müdürlük görevinde bulunarak, bir süre bu sanayi kuruluşunun ortaklığı ve yöneticiliğini sürdürdü.

1989 Mahalli seçimlerinde, Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilerek 18 yıl sürecek olan yerel yönetimler kariyerine ilk adımını attı. 1 Kasım 1992 Ara Yerel Seçimleriyle Tuzla Belediye Başkanı oldu. 27 Mart 1994’te ikinci, 18 Nisan 1999’da ise bu göreve üçüncü kez seçildi.

İdris Güllüce Kimdir | AK Parti İstanbul İl Başkanı mı Olacak

ÜÇ DÖNEM TUZLA BELEDİYE BAŞKANI'YDI

Üç dönemlik Tuzla Belediye Başkanlığından sonra; 28 Mart 2004’ten 8 Mayıs 2007′e kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili olarak hizmetine devam etti.

8 Mayıs 2007′de, yerelden edindiği tecrübeleri Türkiye’ye aktarmak düşüncesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis I. Başkan Vekilliği görevinden istifa ederek Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi..

İdris Güllüce Kimdir | AK Parti İstanbul İl Başkanı mı Olacak

YEREL YÖNETİMLER BAŞKANLIĞI YAPTI

Başkanı olan Güllüce, ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde, yerel yönetimler başkanlığında başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Güllüce evli ve 5 çocuk babasıdır.

YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI İDRİS GÜLLÜCE Mİ OLACAK?

Erdoğan, cuma akşamı AK Parti İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, İstanbul milletvekillerinden, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin koltuğunda görmek istedikleri isimleri yazmalarını istedi. Parti içi kulislere göre bu yoklamada Ahmet Cin ve İdris Güllüce adı öne çıktı.

SONUÇLAR BU HAFTA AÇIKLANACAK

Erdoğan’ın, bu hafta İstanbul İl Başkanlığı’na gelecek ismi açıklayacağı, şubatta başlaması planlanan ilçe kongrelerine yeni il başkanıyla gidileceği konuşuluyor. Nisan sonu ya da mayıs başında da AK Parti İstanbul İl Kongresi’nin yapılması bekleniyor.

Ahmet Cin, AK Parti’nin İstanbul’daki seçim organizasyonunun başında. 51 yaşındaki Cin, aynı zamanda yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı.

Üç dönem Tuzla Belediye Başkanlığı yapan İdris Güllüce ise Erdoğan’ın neredeyse 40 yıllık dava arkadaşı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kurulduktan sonra İBB Başkanlığı için Kadir Topbaş ile İdris Güllüce arasında kalmış, kararını iki isim arasında uzlaşma sağladıktan sonra açıklamıştı. O dönem adaylıktan feragat eden Güllüce, bir süre İstanbul Büyükşehir 1. Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü. Daha sonra milletvekili seçilen Güllüce, 2013’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmişti.

İdris Güllüce Kimdir | AK Parti İstanbul İl Başkanı mı Olacak

İDRİS GÜLLÜCE EN UYGUN İSİM

Hürriyet’e konuşan İdris Güllüce, kendisine bu yönde yoğun teklif ve baskılar geldiğini doğrulayıp, “AK Parti’nin il yönetimine ben ya da başka biri; kim gelirse gelsin İstanbul için iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum. 2019 seçimleri Türkiye’nin ufkunu değiştirecek seçimler. Hiçbir seçim bu kadar stratejik değildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da hem teşkilatımıza hem vatandaşlarımıza bunu anlatmaya çalışıyor” diye konuştu

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡