İl dışı tayin takvimi yayımlandı! İşte il dışı atama başvuru ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) il dışı yer değiştirmek isteyen öğretmenler için atama takvimini yayımladı. İl dışı atama başvuruları 6 Ağustos tarihinde başlayacak. Görev değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerin başvurularını il ilçe ve MEB müdürlüklerine onaylatması gerekiyor. İşte İşte il dışı atama başvuru ekranı...

İl dışı tayin takvimi yayımlandı! İşte il dışı atama başvuru ekranı

İller arası yer değiştirme başvuruları için geri sayım başladı. Görev yerlerini değiştirmek isteyen öğretmenler 6 Ağustos tarihinden itibaren başvurularını yapmaya başlayacak. Başvurular http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden alınacak.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İl dışı atama başvuru takvimi yayımlandı. Yer değiştirme atama başvuruları 6 Ağustos'ta başlayacak ve 10 Ağustos'ta sona erecek.

KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

İl dışı atama kontenjanları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Kontenjanlar her yıl personel. meb.gov.tr adresinden yayımlanıyor. Güncel kontenjan listesi yayımlandığında haberimizde yer verilecektir.

İl dışı tayin takvimi yayımlandı! İşte il dışı atama başvuru ekranı

İL DIŞI ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri 6 Ağustos ve 10 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İl dışı tayin takvimi yayımlandı! İşte il dışı atama başvuru ekranı

TERCİH HAKKI KAÇ?

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecek. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecek. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacak.

İl dışı tayin takvimi yayımlandı! İşte il dışı atama başvuru ekranı

ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adaylığı kaldırılmış olmak,

31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2' nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡