İlber Hoca, Suriyeli vekilin yalanını ortaya çıkardı

Rusya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye ilişkin Suriye’nin Halep milletvekili Fares Shehabi'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çariçe 2’nci Katerina heykeline dikkat çekmesine Prof.Dr. İlber Ortaylı'dan değerlendirme geldi. Ortaylı,"Kremlin’de her odada, her salonda tarihi bir şahsiyetin resmi, heykeli vardır.Kalkıp da adam 2’nci Katerina’yla övünecek. Herife bak. Ne kadar düzeysiz bir milliyetçilik." dedi.

İlber Hoca, Suriyeli vekilin yalanını ortaya çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen ikili görüşmede, Türk heyetinin arkasında bulunan  Çariçe 2’nci Katerina heykeline Suriye’nin Halep milletvekili Fares Shehabi Twitter'dan attığı tweetle dikkat çekerken, işin aslını Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı açıkladı.

"O VEKİL SAÇMALAMASIN "

Suriyeli vekil Shehabi’nin tarih bilgisinin zayıf olduğunun anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Ortaylı şunları söyledi:

“2’nci Katerina Osmanlı’yı 11 kere yenmedi. O vekil saçmalamasın. Biraz tarih öğrensin. Osmanlı ile iki kere harp ettiler. Kırım için de savaştılar. Küçük Kaynarca’da Osmanlı’yı yenmişti. Kırım ilhak edildi onun zamanında. Suriye vekili her şeyi bıraktı da şimdi bundan mı medet umuyor? ‘Şimdi de Putin yenecek, biz de mutlu olacağız mı?’ demek istiyor.

İlber Hoca, Suriyeli vekilin yalanını ortaya çıkardı

"BIRAKSAN HEPSİ BİRBİRİNİ BOĞAZLAYACAKLAR"

Bizim de böyle söyleyecek çok şeyimiz var. Ortadoğu’nun hiçbir ülkesi böyle Rusçuluk yapmadı. Bunların huyu böyledir. Rusya’nın eyaleti mi olacaklar? Rusya’nın tarihte hiç görmediği şekilde... Etrafıyla geçinemeyen bir yer her şeyden önce orası... Bıraksan hepsi birbirini boğazlayacaklar. Suriye’de yüzde 7 azınlık aldı yönetimi götürdü.

"KREMLİN'İN TÖRESİ BÖYLE"

Kremlin’de her odada, her salonda tarihi bir şahsiyetin resmi, heykeli vardır. Tarihi antikalar vardır. Kremlin’in töresi böyle. Kalkıp da adam 2’nci Katerina’yla övünecek. Herife bak. Ne kadar düzeysiz bir milliyetçilik.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡