İmamoğlu'ndan deprem dayanıklılık testi için indirim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem konusu ile ilgili olarak bir kararı uygulamaya sokacağını belirtti. İmamoğlu yaptığı açıklamada, yeni bir modelle İstanbul'da deprem dayanıklılığının ölçümünü 8 bin liradan 250-300 liraya indirileceğini duyurdu.

İmamoğlu'ndan deprem dayanıklılık testi için indirim!

Son günlerin ana gündem maddesi olan deprem ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir adım geldi. İBB Başkanı sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla, binaların depreme karşı dayanıklılığı ölçmede yeni bir modele geçileceğini belirtti. İmamoğlu bu modelle, maliyetlerin 7 bin 500 - 8 bin lira arasından 250 - 300 lira arasına düşeceğini aktardı.

İBB Başkanı Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "İstanbul'da bir binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek 7.500-8 bin TL'yi buluyordu. Şimdi yeni, hızlı ve ekonomik bir modele geçiyoruz. Mekanik tabanlı tarama yöntemleriyle sadece 250-300 TL bedelle 750 bin binayı hızla kontrol edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

 

 

İmamoğlu'nun paylaştığı videoda, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman'ın açıklamalarına da yer verildi. Karaman açıklamalarında, yönetmeliğe uygun olarak ilerlendiğinde binaların kontrolünün 2060 yılında biteceğini belirtti.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡