1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İnstagram'da Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

İnstagram'da Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

Milyonların kullandığı sosyal paylaşım sitesi İnstagrama yepyeni bir özellik geldi. Kimilerini sevindiren özellik kimilerini de mutsuz etti. Son görülme özelliği ile yenilenen İnstagramın bu yeni özelliğine dair tüm detaylar haberimizde..

İnstagram'da Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

Instagram’da süper yenilik! Uzun zamandır beklenen ‘Son Görülme’ özelliği artık Instagram’da. Daha önce WhatsApp’ın ve bir çok uygulamanın kullandığı özellik artık Instagram’da da var. Bu özelilik pek çok kişi tarafından beklense de pek çok kişi için de kötü bir özellik. İşte ayrıntılar…

İnstagram'ın Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

Instagram, mobil uygulamasında yeni bir özellik test etti. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, DM’lerde (Doğrudan Mesajlar) konuştuğu kişilerin çevrimiçi durumunu görebilirler. Bu özellik, kişi hesabınızı takip etmese bile çalışır. Çevrimiçi raporlar, Instagram’ın sadece metin öyküleri ve ekran görüntüleri için uyarılar gibi diğer özellikleri test ettiğini de öne sürüldü.

İnstagram'ın Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

INSTAGRAM SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİNİ NASIL KAPATIRIM?

Belirttiğimiz gibi Instagram, WhatsApp’de ‘Son Görülme’ ve Facebook Messenger’da ‘Aktif olarak’ benzer bir yeni özellik test edildi. Uygulamanın Instagram Direk Mesaj bölümüne girerek erişilebilir. Kullanıcı uygulamada çevrimiçi olduğunda en son görüldüğü zaman gösteriliyor. ‘Şu an Aktif ‘, ‘Bugün aktifti’, ‘1 saat önce aktifti’, ’24 saat aktif’ gibi zaman aralıkları belirtiliyor. Seçenekler menüsünden aşağıdaki ekrana ulaşarak Instagram’ın son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

İnstagram'ın Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

BİRBİRLERİNİ STALKLAYANLAR YANDI

Instagram'da bu gönderileri kaydetme gibi bir şansınız olmadığı için muhtemelen screenshot(ekran görüntüsü) alarak fotoğraflarınızı kaydediyorsunuz. Bu işlemi yalnızca kendi fotoğraflarınız için yapıyorsanız sıkıntı yok, ancak başka kişilerin fotoğraflarını da ekran görüntüsü ile alan kişileri pek de hoş olmayacak bildirimler bekliyor. Instagram, çok yakında gelecek güncelleme ile birlikte, hikayelerde bir kişinin ekran görüntüsünü alırsanız o kişiye bildirim gitmesini sağlayacak. Yani, eski sevgilinizi stalklamak için bir arkadaşınızın sizin için fotoğrafın görüntüsünü alması pek hoş olmayacak sonuçlar doğuracaktır.
İnstagram'ın Son Görülme Özelliğine Nerden Bakılıyor | Nasıl Kapatırım

INSTAGRAM ÖNCE UYARACAK…

Shiftdelete tarafından aktarılan habere göre Instagram öncesinde sizi uyarmayı ihmal etmiyor. Güncelleme geldikten sonra alacağınız ilk ekran görüntüsünde karşınıza bir bildirim çıkaran ve bundan sonra aldığınız ekran görüntülerini fotoğrafın gerçek sahibine haber vereceğini söyleyen Instagram, kullanıcıya bu uyarıyı çıkardığı ilk seferde, kopyalanan fotoğrafın sahibine haber vermiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.