iPhone sahiplerine müjde! Apple kullanıcılarına 25 dolar ödeyecek

Dünyanın en çok tercih edilen ve prestijli teknoloji markalarından olan iphone, eski modellerdeki kullanıcılarının sistemlerini bilerek yavaşlatmakla suçlanıyor. Bu sebeple de eski kullanıcılarına 25 dolar ödeme yapacak.

iPhone sahiplerine müjde! Apple kullanıcılarına 25 dolar ödeyecek

Apple'dan eski iphone kullanıcılarına 25 dolarlık özür mahiyetinde ödeme yapılacak. Ne zaman ve nasıl yapılacağına dair ise herhangi bir kesinlik yok.

Eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığı gerekçesiyle hakkında davalar açılan Apple, sonunda suçlamaları kabul etti. Bu kabul ile birlikte şirket, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefona sahip müşterilerine talep etmeleri halinde 25 dolar ödemede bulunacağını duyurdu.

CİHAZLARI YAVAŞLATMAKLA SUÇLANIYOR

2017 yılından bu yana hakkında eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığı ile ilgili davalar bulunan marka, bu davalardan kaçınabilmek için indirimli pil değişim programı bile başlatmıştı. Görünen o ki bu programlar bir işe yaramadı ve firma açılan davalar ile ilgili olarak uzlaşma yolunu seçti.

iPhone sahiplerine müjde! Apple kullanıcılarına 25 dolar ödeyecek

Yapılan anlaşmaya göre şirket 500 milyon dolara kadar tazminat ödeyecek. Bu tazminatın 90 milyon doları açılan davalara bakan avukatlara verilirken kalan miktar ise iPhone sahiplerine dağıtılacak. ABD'de geçerli olan uygulama ile talep eden iPhone 6, 6S, 7 ve SE sahiplerine 25 dolar ödeme yapılacak.

Ödemenin nasıl ve ne zaman yapılacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca bu miktar sadece ABD için geçerli olan bir uygulama olarak kalacak. Şimdilik dünya çapında bu tarz bir ödemenin yapılacağına dair bir bilgi verilmedi. 

Apple daha önce Fransa ve İtalya'da benzer iddialar yüzünden mahkemeye verilmiş ve cezalar almıştı.  

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡