İran, saldırıdan önce bir mesaj mı vermek istedi?

iran dün gece sabaha karşı yapılan, Irak'taki Amerikan üstlerine gerçekleştirdiği balistik füze saldırısı ile alakalı İran-Amerika arasındaki gerilim gün geçtikçe geri dönüşü olmayan bir yola doğru ilerliyor. Füze saldırısından önce ise şok bir gelişme meydana geldi, İran devlet televizyonu ve diğer televizyon kanallarında yayınlanan garip bir video dikkat çekmiş durumda.

İran, saldırıdan önce bir mesaj mı vermek istedi?

Özel teknik bir takım kurgula ile yapıldığı apaçık ortada olan videoda, uçaklar ve füzeler iel belli hedeflere yapılan saldırılar gösteriliyor. Bunun yanı sıra 'Büyük intikam için geri sayım başlıyor, şafak yaklaşıyor, Kudüs Gücü hazır!' mesajının yer aldığı bu video sosyal medya da paylaşıldı.

5e1579230f2544083cbf8b2c.jpg

Videoda Rus MİG 29 ve SU 24 adlı savaş uçakları yer alıyor. İran'ın yaklaşık 300 uçakta oluşan İran Hava Kuvvetleri filosunda bir çok MİG 29 ve su 24 uçakları bulunmakta. Az sayıda da Amerika'dan F14 ve F4 uçakları yer alıyor, İran Hava Kuvvetleri'nin envanterinde nakliye helikopterleri dışında savaş helikopteri yok.

 

NE OLMUŞTU? 

Al Arabiya kanalının aktardığına göre Irak’ın Anbar vilayetinde yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne balistik füzeli saldırı düzenlendi. Sky News kanalına konuşan bir kaynak, saldırıda 10’dan fazla füzenin kullanıldığı bilgisini verdi. Öte yandan İran devlet televizyonu “General Kasım Süleymani ve arkadaşlarının intikamı için ilk misilleme gerçekleştirildi” duyurusunu yaptı.

153685.jpg

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡