İran'da Şii din adamları ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle hükümeti eleştirdi

İran'da Şii din adamlarından taklit mercii Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi ve Ayetullah Nuri Hemedani, ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle hükümeti eleştirdi.

İran'da Şii din adamları ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle hükümeti eleştirdi

Shafaqna Haber Ajansı'na göre, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Kum kentini ziyareti sırasında ülkedeki taklit mercilerinden Şirazi ve Hemedani ile bir araya geldi.

Ayetullah Şirazi, Kalibaf'la görüşmesinde, ülkedeki ekonomik sorunların halkı olumsuz etkilediğini söyledi.

Şirazi, "Ekonomik sorunlar, halk açısından çözüm ihtimali görmedikleri bir muamma haline geldi. Halkın ekonomi ve kültür konularında hassasiyetleri söz konusu ve bazı değişiklikler istiyorlar." dedi.

ÜLKEDEKİ BANKALAR SADECE KENDİ ÇIKARLARINI DÜŞÜNEN KURUMLAR HALİNE GELDİ

Ülkedeki bankaların sadece kendi çıkarlarını düşünen kurumlar haline geldiğini söyleyen Şirazi, İran Meclisinde alınacak kararların sorunların çözümüne katkı sağlayacağını belirtti.

Şirazi, "Halk bize, 'Yetkilileri uyarmıyor musunuz?" diyor. Uyarıyoruz. Ama İran devlet televizyonu bizim açıklamalarımıza yer vermiyor. Yetkililere duacıyız ama durumdan da memnun değiliz." ifadelerini kullandı.

din-adam.jpg

"DEVRİMİN KORUNMASI, HALKIN SORUNLARINI ÇÖZMEKTEN GEÇER"

Meclis Başkanı Kalibaf'ın, Şirazi'nin ardından ziyaret ettiği Ayetullah Hemedani de İran'da insanların alım gücünün düştüğüne işaret ederek, "İşsizlik ve ulusal para biriminin değerinin düşmesi gibi konular insanları rahatsız ediyor. Yetkililer bu sorunları çözmek ve bu eksiklikleri gidermek için ellerinden geleni yapmalıdırlar." dedi.

Toplumsal sorunlarla ilgili açıklamalarına ulusal medyada yer verilmemesinden şikayet eden Hemedani, devrimin korunmasının halkın sorunlarını çözmekten geçtiğini vurguladı.

İRAN'DA 10'DAN FAZLA TAKLİT MERCİİ BULUNUYOR

İran'da Şia mezhebine bağlı kimseler fıkıhta taklit mercilerinin fetvalarına göre amel ediyor. İran'da 10'dan fazla taklit mercii bulunuyor.

Muhafazakarların desteğini alarak yönetime gelen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, seçim vaatlerini yerine getiremediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

KAYNAK: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN