Irkçı hakem Sebastian Coltescu'nun cezası belli oldu

UEFA'dan yapılan açıklamada Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint-Germain - Başakşehir maçının 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun 30 Haziran 2021'e kadar hakemlikten men edildiği belirtildi. Coltescu, rehabilitasyon kursuna da gidecek.

Irkçı hakem Sebastian Coltescu'nun cezası belli oldu

UEFA'dan yapılan açıklamada Paris Saint-Germain - Başakşehir maçının 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun 30 Haziran 2021'e kadar hakemlikten men edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada Coltescu'nun rehabilitasyon kursuna gitmesinin kararlaştırıldığı da belirtildi.

UEFA'dan yapılan açıklamada Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint-Germain maçında "sportmenliğe aykırı hareketten" 1 maç ceza verildiği de ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Şampiyonlar Ligi’nde geçen yıl 8 Aralık'ta oynanan Paris Saint-Germain-Başakşehir maçı olaylı geçmişti.

Teknik direktör Okan Buruk’un yardımcısı Webo maçın 4. Hakemi Sebastian Costantin Coltescu’nun uyarısıyla 14. dakikada kırmızı kart görmüştü. Webo, 4.hakemin orta hakeme kendisini işaret ederken ırkçı ifade kullandığını söylemişti. Demba Ba da Sebastian Costantin Coltescu'ya itirazda bulunmuş ve ırkçılık yaptığını söylemişti.

10 dakika boyunca süren görüşmeler sonrası Başakşehir soyunma odasına gitmesinin ardından Paris Saint-Germain ve hakem ekibi de soyunma odasına gitmişti.

Bu durumun sonrasında yaklaşık 2 saat kadar sonra Paris Saint-Germain - Başakşehir maçına ilişkin  karar verilerek, mücadelenin ertelendiği duyurulmuştu.

Saha kenarındaki tartışmalarda Demba Ba’nın Sebastian Costantin Coltescu'ya, “Ben, beyaz birini işaret ederken ‘Şu beyaz’ demem, ‘Şu adam’ derim. Sen neden ‘Şu siyah’ dedin?” dediği duyulmuştu.

PSG’nin yıldızları Neymar ve Mbappe başta olmak üzere Fransız devi de ırkçılığa karşı tepki göstererek aynı hakemlerle maça devam etmek istemediklerini iletmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡