İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı? sorusu koronavirüs nedeniyle bazı bankaların kredileri ertelemesinin ardından internette araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte İşbank, Garanti, Denizbank'ta kredi ertelememesinin olup olmadığının cevabı.

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

Koronavirüs tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkiledi. Kredi borcu olan vatandaşların bu salgın sürecinde zor durumda kalmaması için kamu bankaları kredi borçlarını erteleme kararı almıştı. Bazı özel bankalar da bu karar ortak oldu. Peki İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı? Tüm merak edilenler haberimizde

KREDİ BORCU OLANLARA ERTELEME

Koronavirüs salgını sonrasında çok sayıda işyeri ve çalışanın çalışmalarına ara vererek evlerine çekilmesinin ardından gündeme gelen kredi borçlarıyla ilgili erteleme taleplerine bankalardan cevap geldi.

Türkiye Bankalar Birliği'nin de kredi kanallarının açık tutulması, yapılandırma taleplerinin hızla sonuçlandırılması, vade, ödeme, taksit ödeme ve teminat koşullarında esneklik sağlanması yönündeki tavsiyesinin ardından dün kamu bankaları tarafından peş peşe yapılan destek paketi açıklamalarına özel bankalar da katıldı.

DENİZBANK KREDİ ERTELEME VAR MI?

Denizbank, corona virüsü salgınının ekonomik koşulları zorlaştırarak müşterileri üzerinde yaratabileceği kısa vadeli finansal sorunların aşılması amacıyla talep olması durumunda 30 Nisan’a kadar anapara, faiz ve taksit ödemelerinde 3 aya kadar öteleme kararı aldığını duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada bu dönemde müşteriler için alınan ekonomik tedbirler aşağıdaki gibi sıralandı:

1- Bireysel ve ticari müşterilerimizden talep edenlerin 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecektir.

2- Mobil, İnternet Şube, ATM, fastPay ve İletişim Merkezi üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemleri aksi belirtilene kadar ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

3- ATM’lerimizden kart veya QR Kod ile günlük para çekme limiti ücretsiz 5000 TL’ye kadar yükseltilmiştir.

4 – Müşterilerimizin sağlığı için şubelerde yüz yüze hizmet verdiğimiz mesai saatleri 12.00 – 17.00 olarak düzenlemiştir. Mobil Şube, İnternet Şube, fastPay, ATM ve İletişim Merkezimiz üzerinden ise 7/24 hizmet vermeye devam etmekteyiz.

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

İŞ BANKASINDA KREDİ ERTELEME VAR MI?

Türkiye İş Bankası, ülkemizde de yayılım gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen corona virüs salgını nedeniyle devreye aldığı ekonomiye destek paketini açıkladı.

Bankanın açıkladığı destek paketinin ayrıntıları şu şekilde:

1- Müşterilerin 30 Nisan'a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara/faiz/taksit ödemelerinin ilave bir koşul aranmaksızın 30 Haziran'a kadar ötelenmesine imkan verilecek.

2- Salgın sebebiyle mali bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörleri olmak üzere sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli tüm destek verilecek.

3- KOBİ'lerimizin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ilave limit için de azami çaba gösterilecektir.

4- Maaş anlaşmalı olsun olmasın Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.

5- Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan'a kadar (karttan karta havale dahil) hiçbir Banka müşterisinden ücret alınmayacak.

6- Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerimizin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek. POS ve ÖKC ücretleri 3 ay boyunca ötelenecek.

7- Bireysel müşterilere tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek.

İş Bankası başta işini kaybeden vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar olmak üzere, her türlü ilave tedbiri alacak.

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

GARANTİ BANKASI'NDA KREDİ ERTELEME VAR MI?

Garanti BBVA 'da erteleme destek verdi ve müşterilerin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini, herhangi bir ek koşul aranmaksızın, 30 Haziran 2020 tarihine kadar borçları ertelediğini duyurdu.

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

KREDİ BORCUNU ERTELEYEN DİĞER BANKALAR HANGİLERİ?

12 bankaya borcu olan vatandaşlara iyi haber geldi. Kamu ve özel bankalar tarafından art arda yapılan açıklamalarda borçların ertelendiğine yer verildi. İşte borç erteleme duyurusu yapan bankalar. Türkiye koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerinden daha az zararla kurtulmak için bazı düzenlemelere gitti. Başkan Erdoğan'ın açıkladığı 19 maddeden oluşan Ekonomik İstikrar Paketi karşılık buldu. Ziraat Bankası, Vakıfbank, İşbank, Halkbank ve Akbank kredi ödemelerini erteledi. İşte bankaların sunduğu yeni fırsatlar… Ziraat Bankası, 31 Mart 2020 'de ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparayı ödemeyen firma ile bireysel müşterilerinin bu borçlarını ötelemesine fırsat verdi. Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, 30 Haziran 'a kadar olan tüm kredi taksitleri ile ödemeler için esneklik yapıldığına yer verildi.

Ziraat Bankası, 31 Mart 2020 'de ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparayı ödemeyen firma ile bireysel müşterilerinin bu borçlarını ötelemesine fırsat verdi.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, 30 Haziran 'a kadar olan tüm kredi taksitleri ile ödemeler için esneklik yapıldığına yer verildi.

Halkbank tarafından yapılan açıklamada ise , 31 Mart 2020 tarihine kadar faiz, taksit, ve anapara ödemesi yapmayanların borçlarını ertelediğini duyurdu.

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada, müşterilerin 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan , ihtiyaç duyması halinde anapara/faiz/taksit ödemelerinin 30 Haziran' a erteleneceğini söyledi.

Denizbank tarafından yapılan açıklamada ise , bireysel ve ticari müşterilerinin 30 Nisan'a kadar olan ödemelerini 3 ay ertelediğini duyurdu.

QNB Finansbank yaptığı açıklamada kredi kullanan bireysel ve tüzel müşterilerin bankaya başvurmaları ve kredi anapara, faiz ve komisyon ödemelerini 3 ay erteleyebileceğini duyurdu.

Akbank: , açıklamasında Bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan 'a kadar olan ödemelerini, talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran 'a kadar erteleyecek.

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamada ise, bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan' a kadarki borçlarının 30 Haziran 'a kadar ertelendiğine yer verildi.

Garanti BBVA 'da erteleme destek verdi ve müşterilerin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini, herhangi bir ek koşul aranmaksızın, 30 Haziran 2020 tarihine kadar borçları ertelediğini duyurdu.

Türk Eximbank ihracatı destekleme misyonu çerçevesinde tüm dünyayı saran virüs salgını nedeniyle siparişleri azalan veya iptal olan, ihracat pazarı daralan ihracatçılarımızın üretimlerinin durmaması ve istihdam kaybı yaşamamaları için kredi ve sigorta desteklerine hız kesmeden devam edecek ve aldığı tedbirlerle ihracatçıların yanında olmaya devam edeceğini açıkladı.

Özel bankalardan sonra katılım bankaları da bu ertelemeye katıldı

Ziraat Katılım , talep halinde 31 Mart'a kadarki ödemeleri ertelediğini duyurdu.

Vakıf Katılım , tüm müşterilerinin borçlarını 30 Haziran 2020 tarihine kadar erteledi.

Emlak Katılım ise 31 Mart'a kadarki borçlarını ertelediğini duyurdu.

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KORONAVİRÜS KARARLARI NELER?

1- Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6'şar ay erteliyoruz.

2- Konaklama vergisini Kasım ayına kadar uygulamayacağız.

3- Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle erteledik.

4- İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranını yüzde 18'den yüzde 1'e indiriyoruz.

5- KOVİD-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlayacağız.

6- İhracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği vereceğiz.

7- Bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank'a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerini 3 ay süreyle ve faizsiz olarak erteleyeceğiz.

8- Kredi Garanti Fonu limitini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartacak, kredilerde önceliği gelişmelerden olumsuz etkilendiği için likidite ihtiyacı oluşan ve teminat açığı bulunan firmalar ile KOBİ'lere vereceğiz.

9- Vatandaşlarımız için uygun ve avantajlı şartlarda sosyal amaçlı kredi paketleri devreye alınmasını teşvik edeceğiz.

10- 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarını yüzde 80'den yüzde 90'a çıkartacak, asgari peşinatı yüzde 10'a düşüreceğiz.

11- Virüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlerin etkisiyle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında temerrüde düşen firmaların kredi siciline "mücbir sebep" notu düşülmesini sağlayacağız.

12- Stopaj gibi kaynağında yapılan kesintilerin ödemelerini içeren içeren muhtasar beyannamelerin sürelerini 3 ay erteliyoruz.

13- Asgari ücret desteğini devam ettireceğiz.

14- Mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesini temin edeceğiz.

15- Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştırılacak ve hızlandırılacağız. Böylece faaliyetine ara veren işyerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken, işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız.

16- En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz.

17- Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz.

18- Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık bir kaynak ayırıyoruz.

19- İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkartıyoruz.

İşbank, Garanti, Denizbank kredi erteleme var mı?

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS NE DURUMDA 23 MART 2020?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'da koronavirüse ilişkin son durumu paylaştı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 7 hastanın da hayatını kaybettiğini belirtti.

Sağlık Bakan Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Son 24 saatte 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. Gençlere uyarımız var: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar." ifadelerini kullandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Tekerlekli sandalyesiyle engel tanımadı! Kapı kapı gezip oy istedi
Tekerlekli sandalyesiyle engel tanımadı! Kapı kapı gezip oy istedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Pendik esnaf ziyaretine vatandaşlardan yoğun ilgi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Pendik esnaf ziyaretine vatandaşlardan yoğun ilgi
Tekirdağ'da uyuşturucu yüklü otomobili, çekici ile kamufle etmeye çalıştılar!
Tekirdağ'da uyuşturucu yüklü otomobili, çekici ile kamufle etmeye çalıştılar!
Hangi oylar geçersiz sayılacak? 31 Mart günü oy verirken buna dikkat edin
Hangi oylar geçersiz sayılacak? 31 Mart günü oy verirken buna dikkat edin
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut ünlünün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut ünlünün cemaatle ilişkği kesildi
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Sıcak günler kapıda! Perşembe günü hava nasıl? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Sıcak günler kapıda! Perşembe günü hava nasıl? Bugün hava nasıl?
Memur maaşları ne zaman yatacak? Maaş bayram öncesi yatacak mı?
Memur maaşları ne zaman yatacak? Maaş bayram öncesi yatacak mı?
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı