İŞKUR İşveren ve İş Arayan Kaydı Üyeliği Nasıl Yapılır / Detaylı Resimli Anlatım

İŞKUR İşveren kaydı üyeliği nasıl yapılmaktadır? İşveren kaydı olurken hangi sorunlar ile karşılaşılmaktadır ve bu sorunların çözümü nedir? İŞKUR İş Arayan Şifre BelirlemeNasıl yapılmaktadır. İŞKUR işveren kaydı ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde…

İŞKUR İşveren ve İş Arayan Kaydı Üyeliği Nasıl Yapılır / Detaylı Resimli Anlatım

İŞKUR’a üye olmak ve kayıt açtırmak isteyen işverenlerimiz genel olarak İŞKUR işveren kaydının belli aşamalarında sıkıntı yaşamakta ve kaydı sonlandıramamaktadır. Bu yazımızda İŞKUR işveren kaydının nasıl yapılabileceğini, kayıt esnasında karşılaşılan sorunların nasıl çözülebileceğini detaylıca sizlerle paylaşacağız.

İŞKUR İşveren üyelik kaydı aslında iki aşamadan oluşmaktadır ki genel olarak işverenlerimizin sorun yaşadığı temel husus bu iki basamağın tam olarak bilinememesinden, anlaşılamamasından kaynaklanmaktadır.

1.Aşama : İş Arayan Kaydı ( Üyeliği )

İşveren üyeliği için İŞKUR tarafından işveren şifresi adı altında bir şifre verilmemekte ve şifre olarak iş arayan olarak alınan şifre kullanılmaktadır. İŞKUR üyesi olmak isteyen işverenin ilk olarak iş arayan olarak kayıt olması ve şifre alması daha sonra işveren olarak kayıt olmak için işveren üye ol kısmından üyeliğini tamamlaması gerekmektedir. İş arayan olarak alınan şifre işveren girişinde kullanılan şifre olmaktadır.

1-is-arayan-giris-uye-ol-iskur.png

Eğer iş arayan üyeliğiniz ve şifreniz var ise 1.Aşama : iş arayan Kaydı ( Üyeliği ) aşamasını atlayarak 2. Aşama olan İşveren üyelik aşamasına geçebilirsiniz.

İş arayan kaydınız var fakat şifrenizi hatırlamıyorsanız yeni şifre belirlemeniz gerekmektedir.

Online işlemler = Kullanıcı İşlemleri = Kullanıcı Hesabı İşlemleri = Şifre İşlemleri adımından yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

İŞKUR İş Arayan Şifre Belirleme İçin Tıklayınız.

Bu aşamada sizlerden T.C. Kimlik Numaranız istenecektir.

2-iskur-sifre-islemleri.png

Sonraki aşamada ise şahsınıza ait kimlik bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekecektir.

3-iskur-sifre-islemleri.png

Bu aşamadan sonra açılan ekranda sizden 6 haneli şifrenizi belirlemeniz talep edilecektir.

2.Aşama : İşveren Kaydı ( Üyeliği )

İşveren kaydı oluşturmak isteyen işverenlerimizin İŞVEREN ÜYE OL linkinden giriş yapmaları gerekmektedir.

İŞKUR İşveren Kaydı İçin Tıklayınız.

Açılan ekranda karşımıza aşağıda yer aldığı şekli ile bir taahhütname çıkacaktır

Genel Koşullar

 Kurum sitesine üye olmak isteyenler “Genel Koşullar” başlığı altında  bulunan maddeleri okuduğunu  ve kabul ettiğini onaylar. İŞKUR portalına üye olan kullanıcılar verdikleri her bilginin doğru ve geçerli olduğunu kabul eder.

 Üyeler, sisteme üye olurken tercih ettikleri iletişim yöntemi (Fiziki adres, e-posta veya GSM numarasına kısa mesaj servisi) ile bilgilendirileceklerdir. Tüm bildirimlerde ve yazışmalarda üye olurken verilen iletişim bilgileri esas alınır. Kurum gerekli gördüğü durumlar ve işlemler için bildirilen fiziki adrese gönderimde bulunabilir.

 Sisteme üye olurken kullanıcılar tarafından şifre belirlenmektedir. Bu şifrenin gizliliği kullanıcının sorumluluğundadır. Kullanıcı, şifresinin izinsiz kullanıldığını tespit etmesi durumunda Kurumu haberdar etmekle yükümlüdür.

 Şifrenin kullanıcıdan izinli ya da izinsiz olarak kullanımından dolayı ortaya çıkacak sorunlardan ve Kuruma yanlış beyan edilen iletişim bilgisinden dolayı oluşabilecek hatalardan İŞKUR sorumlu olmayacaktır.

Okudum kabul ediyorum seçeneğine tıkladıktan sonra “TÜZEL KİŞİ BİLGİLERİ” sayfasına geçiş yapmış oluyoruz.

Tüzel Kişi Bilgileri Sayfasında sizlerden 23 Haneli SGK numaranız talep edilmektedir. Kayıt esnasında hata mesajı ile karşılaşılmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi “SGK No - Aracı Kod” hanesine aracı firma olmadığı halde 000 olarak yazılmasından kaynaklanmaktadır. Aracı firma değil iseniz bu alanı kesinlikle boş bırakınız.

tuzel-kisi-bilgileri-iskur-isveren-kaydi-uyeligi.png

23 Haneli SGK numaranızı yazdıktan sonra SGK sicil numaramı doğrula butonuna tıklıyoruz ve sistem bize SGK Ünvanımızı getiriyor. Daha sonra sırası ile aşağıdaki boşluklardaki bilgileri dolduruyoruz.

-Vergi numarası ( Şirketler İçin Zorunludur )

-Vergi Kimlik Numarası ( Sadece Şahıs Firmaları İçin Zorunludur)

-Ana Faaliyet Grubu

-Alt Faaliyet Grubu

-Yasal Durumu

-Kuruluş Tarihi

Adres bilgileri kısmında sizlerden işyerinin adresini girmeniz istenmektedir.

İletişim Bilgileri Kısmında sizlerden 

-Telefon ( Girilmesi Zorunludur )

-Telefon 2

-Faks

-E-Posta Adresi ( Girilmesi Zorunludur )

-Web Adresi 2

Bu alanları da doldurduktan sonra işveren kaydının son aşamasına geçmiş oluyoruz

Tüzel Kişi Yetkilisi Bilgileri

Yazımızın en başında belirttiğimiz iş arayan kaydı ve şifresi burada devreye girmektedir. T.C. Kimlik Numaranızı, ad ve soyadınızı girdikten sonra Bilgileri Getir butonuna tıklıyoruz. Bu linke tıkladıktan sonra alt kısımda “Mevcut Şifreniz” alanı açılıyor ve biz bu alan iş arayan olarak aldığımız şifremizi yazıyoruz.

sifre-bilgileri.png

Şifre Bilgileri

Portal Sistemi tek şifre ile kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Daha önce başka bir tüzel kişilik adına veya bireysel olarak üye olduysanız, bu alana mevcut şifrenizi giriniz. Şifrenizi hatırlamıyorsanız, Şifre Hatırlatma bağlantısı aracılığıyla kendinize yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

“Başvurumu Tamamla” dediğimizde ise açmış olduğumuz İşveren üyelik kaydımız işyerenin bağlı bulunduğu İŞKUR hizmet merkezinin işveren onay ekranına düşmektedir. En geç 24 saat içerisinde İŞKUR tarafından işveren üyeliğiniz onaylanacak ve sisteme giriş yapabileceksiniz.

İşveren kaydı ile ilgili karşılaştığınız tüm soru ve sorunlar için yorum kısmından talepte bulunabilir ve soru sorabilirsiniz.

3
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡