İŞKUR Kimya Mühendisi İş İlanları Personel Alımı ve İş İmkanları

İŞKUR tarafından yayınlanan Kimya Mühendisi mesleğindeki iş ilanlarına haberimizden ulaşabilir ve hangi firma tarafından Kimya Mühendisi mesleğinde personel alımı olduğunu görebilirsiniz. İŞKUR e şube üzerinden nasıl iş arayabileceğinize, şifre alabileceğinize, başvuru yapabileceğinize dair detaylı bilgileri sizler için derledik…

İŞKUR Kimya Mühendisi İş İlanları Personel Alımı ve İş İmkanları

Kimya Mühendisi mesleğinde iş arayan vatandaşlarımızın İŞKUR Portalı üzerinden nasıl iş ilanlarına ulaşabilecekleri, Kimya Mühendisi mesleğinin işgücü piyasasında iş imkanlarının neler olduğu ve mesleki deneyimi olmayan vatandaşlarımızın İŞKUR işbaşı eğitim programları vasıtası ile mesleki deneyimlerini nasıl geliştirebilecekleri hakkında detaylı bilgileri sizler için araştırdık.

İŞKUR Türk Meslekler sözlüğünde “Saf ve uygulamalı kimya alanlarında araştırmalar yapan, maddelerin kimyasal ve fiziksel değişimleri ve bu değişim özelliklerinin sanayi, tarım ve ecza kimyası alanlarında uygulanabilirliğini araştıran, genel kimya, element kimyası alanına giren araştırma ve üretim faaliyetlerini yürüten kişi” olarak tanımlanan ve minimum eğitim düzeyi olarak Lisans gerektiren Kimya Mühendisi mesleğinde işverenler he rgün İŞKUR internet sitesi üzerinden ilanlar yayınlamaktadır. İŞKUR Kimya Mühendisi iş ilanlarına aşağıda belirtilen link üzerinden ulaşabilir, İŞKUR sistemine şifre ile giriş yaparak yayınlanan tüm ilanlar arasında durumunuza uygun iş araştırması yapabilirsiniz.

İş arayan vatandaşlarımız İŞKUR Resmi İnternet Şubesi üzerinden sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra durumlarına uygun iş arayabilmektedir. İŞKUR Resmi İnternet Şubesine şifre ile giriş yaptıktan sonra kişisel durumunuza uygun iş ilanlarına ulaşabilir, arama kriterlerini değiştirerek Ülke genelinde ve yurtdışında iş araştırması yapabilir, İŞKUR tarafından kamu işçisi statüsünde açılan tüm açık iş ilanlarını görerek bu ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

İŞKUR | Kimya Mühendisi iş ilanlarına ulaşmak için tıklayınız

İŞKUR resmi internet sitesinde iş ilanlarına bakmak ve durumunuza uygun iş arayabilmek için İŞKUR üyeliğinizin olması gerekmektedir. İŞKUR şifreniz ile sisteme giriş yaptığınızda ancak ilan detaylarına ulaşma imkanınız bulunmaktadır.

İŞKUR şifrenizi unuttuğunuzda şifrenizi nasıl yenileyebileceğiniz ve eğer hiç kaydınız yok ise İŞKUR sistemine nasıl kayıt olabileceğinize dair detaylı bilgilere ilgili haberlerimizden ulaşabilirsiniz.

İŞKUR İş ilanı arama sayfasında çalışma yeri ( yurtiçi, yurt dışı ) Ülke, İl, İlçe, İlan tarihi, Meslek, Öğrenim durumu, işyeri türü ( Kamu yada Özel Sektör ) İş arama statüsü ( Normal yada Engelli ) Vardiya kriterlerini seçerek ve işyeri unvanını yazarak durumunuza uygun iş ilanlarını araştırabilirsiniz.

iskur-is-ilani-arama-002.jpg

İŞKUR yeni şifre nasıl alınır? İŞKUR şifremi unuttum ve şifre yenileme işlemleri

İş arayan vatandaşlarımız sahip oldukları mesleklerde iş arama ve bulmada sorun yaşamaları halinde İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı eğitim programları ile durumlarına uygun işlerde mesleki deneyim kazanıp, tecrübe edinebilirler. İşbaşı eğitim programları teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.
Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR aracılığı ile de bulabilirler. Aynı şekilde işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilmektedir.

İşbaşı eğitim programları hakkında detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İşbaşı eğitim programı ( İEP ) Nedir? | İEP süresi ve yararlanma koşulları nelerdir?

Kimya Mühendisi Meslek Bilgileri | İş İmkanları

Kimya Mühendisi  Meslek Kodu : 2145.03             

Meslek Adı : Kimya Mühendisi                 

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları

M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları

M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)

M. Birim Grubu : Kimya Mühendisleri   

Kimya Mühendisi Olmak için Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans  

Kimya Mühendisi Meslek Detay Bilgileri

Kimya Mühendisi Meslek Tanımı Nedir?              

Saf ve uygulamalı kimya alanlarında araştırmalar yapan, maddelerin kimyasal ve fiziksel değişimleri ve bu değişim özelliklerinin sanayi, tarım ve ecza kimyası alanlarında uygulanabilirliğini araştıran, genel kimya, element kimyası alanına giren araştırma ve üretim faaliyetlerini yürüten kişidir.  

Kimya Mühendisi Ne İş Yapar?

Kimya Mühendisi (Genel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a.            Bileşimlerin tartı ve hacim kanunları, kimyasal işaretleme, atom ve molekül ağırlıkları ile ilgili kanunları, kimyasal tepkimeleri, kinetik, statik ve enerjik yönlerden incelemek,

b.            Metallerin, maddelerin ve bunların çeşitli bileşimlerinin, karbon bileşiklerinin, çevrimsiz ve çevrimsel bileşiklerinin incelenmesini, bir bileşim içindeki elementlerin araştırılması ve bunların doz tayini işlemleri, ihtiyaç maddelerinin üretimi ile ilgili sanayi kimyası, toprakları ve gübreleri inceleyen tarım kimyası, ilaçları hazırlama ve inceleme amacı güden ecza kimyası gibi uygulamalı kimya alanlarında inceleme, araştırma ve geliştirmelerde bulunmak,

c.            Uygulamalı kimya alanında uygulanmakta olan ameliyelerde veya laboratuvarlardaki imalat veya muamele safhalarında mamul madde üretimi için kullanılan metotların detayını incelemek,

d.            Üretim işlemlerinin iyileştirilmesi bakımından üretim işlemlerine ait detayların araştırılması ve diğer bilgilerin derlenmesi çalışmalarını yapmak,

e.            Kurulacak tesisler için gerekli teçhizat tipini tayin etmek,

f.             Tesisin projesini hazırlayıp, inşasına, tesisine ve işletilmesine nezaret etmek,

g.            Hammaddelerin kimyevi, mekanik ve diğer metotlarla daha verimli işletilmesini sağlamak,

h.            Muamele sırasında görülen arıza ve aksaklıkların mahiyetini araştırıp, giderilmesini sağlamak,

a.            Üretim için kimyasal reçeteler hazırlayarak bunların karışım, bileşim oranlarını ve uygulama zamanlarını tespit etmek,

j.             Kimya biliminin genel, element, tarım, sanayi ve ecza kimyası gibi saf ve uygulamalı kimya bölümlerinden birinde ihtisası olabilir ve o şekilde ayırdedilebilir. vb. görev ve işlemleri yerine getirmek.

iskur-is-ilanlari-is-imkanlari-maaslari-003.jpg

İŞKUR Portalına Kayıt Olma

İŞKUR sisteminde iş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması gerekmektedir. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları ilgili kişilerin uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır.

İŞKUR Kayıt Koşulları

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

İŞKUR Engelli Kaydı

Engelli; doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarının engellilik sağlık kurulları tarafından düzenlenen “Ek-1 Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu”, “Ek-2 Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu”, “Ek-3 Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu” ve/veya “Ek-4 Çocuklar İçin Terör Kaza ve Yaralanma Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelenen kişi olarak tanımlanmaktadır.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görmektedir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmamakta, süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülerek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenmektedir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı