İslam Slimani kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

Islam Slimani, Fenerbahçe-Zenit maçında attığı gol ile Sarı-Kanaryalıları adeta çılgına çevirdi. Birçok taraftar İslam Slimani hakkında internet üzerinden araştırma yaptı. Peki İslam Slimani kimdir? Aslan nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı? Soruların cevapları haberimizde...

İslam Slimani kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

Islam Slimani, Fenerbahçe-Zenit maçında attığı gol ile çok konuşuldu Birçok taraftar internet üzerinden Slimani hakkında araştırma yaptı. Peki İslam Slimani kimdir? Aslan nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı? Soruların cevapları haberimizde...

İSLAM SLİMANİ KİMDİR? ASLEN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA? HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

İslam Slimani kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

İslam Slimani 18 Haziran 1988, Cezayir'de doğdu. Cezayirli millî futbolcu, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe takımının formasını giymektedir. Forvet pozisyonunda görev yapan oyuncu, aynı zamanda Cezayir millî futbol takımında da oynamaktadır.

Kulüp kariyeri

Slimani Mayıs 2009'da, JSM Chéraga takımından CR Belouizdad'a 800.000 Cezayir dinarı bonservis ücreti karşılığında transfer oldu ve iki yıllık sözleşme imzaladı. Ağustos ayında, MC Oran takımıyla yapılan lig maçında ilk defa kulübüyle resmî bir karşılaşmaya çıktı. İlk sezonunda 30 maçta 8 gol attı.

Slimani 17 Mayıs 2011 tarihinde, JS Kabylie takımıyla oynanan ve 7-1 galibiyetle sonuçlanan lig karşılaşmasında, 4 gol atarak etkileyici bir performans ortaya koydu. Temmuz 2011 tarihinde kulübüyle olan sözleşmesi sona erdi. Slimani, Nice ve Le Havre gibi birçok Fransız kulübünün transfer girişimlerine karşın CR Belouizdad ile iki yıllık sözleşme yeniledi

Slimani 6 Ağustos 2013 tarihinde, Portekiz takımı Sporting Clube'a transfer oldu. Fredy Montero'nun eksikliği ile Rio Ave, SC Braga, Vitoria Setubal ve Porto (Sporting 1-0 kazandı) maçlarında forma şansı buldu. Bu şansı iyi değerlendirerek 4 maçta 4 gol attı. Aralık 2013 tarihinde Yılın Cezayirli Futbolcusu seçilerek, Cezayir Altın Top Ödülünü kazandı.

SPORTING LİZBON'DA GÖSTERDİĞİ PERFORMANS İLE TANINMAYA BAŞLADI

3 sezon Sportin Lizbon forması giyen Cezayirli futbolcu burada gösterdiği performansla dünyada tanınmaya başladı. 2014-2015 sezonunda 31 maçta 15 gol attı. Bir sezon sonra ise 46 maçta attığı 31 golle Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Sonra ki sezon ise İngiltere Premier Lig'in yolunu tuttu.

İslam Slimani kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

30 MİLYON EURO'YA LEICESTER'A TRANSFER OLMUŞTU

Leicester City golcü futbolcuyu 2016 yılında Sporting Lizbon'dan 30 milyon Euro'ya transfer etti. Leicester City de ise iki sezon beklentilerin altında kaldı. İlk sezonunda 30 maçta 9 gol atan Cezayirli forvet geçen sezon ise 12 maçta 11'de kendine yer buldu ve 1 gol kaydetti.

Cezayir Milli Takım formasını 58 kez terleten Slimani 26 gol atma başarısı gösterdi.

Milli takım kariyeri

Slimani 2009 yılı Ekim ayında, Abdelhak Benchikha tarafından Cezayir'deki bir haftalık eğitim kampı için Cezayir A' millî takımına çağrıldı. 2010 yılı Mart ayında, CR Belouizdad takım arkadaşı olan ve sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartılan Youcef Saïbi'nin yerine, Libya ile oynanacak 2011 Afrika Uluslar Şampiyonası eleme maçı için millî takım kadrosuna dahil edildi. Slimani'nin forma giymediği maçı Cezayir 1-0 kazandı.

Slimani, 26 Mayıs 2012 tarihinde, Nijer ile yapılan hazırlık maçında ilk kez millî takım formasını giydi. Bir hafta sonra, 2 Haziran'da 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Ruanda ile oynanan ve 4-0 galibiyetle sonuçlanan maçta takımının üçüncü golünü attı. Bu gol onun ilk millî golü oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡