Ispanaklı Turta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ispanaklı Turta Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Turta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Turta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Ispanaklı Turta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ispanaklı Turta Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Ispanaklı Turta nasıl hazırlanır, Ispanaklı Turta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Ispanaklı Turta için Malzemeler:


300  gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak) 1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 450  gr dondurulmuş milföy hamuru 50  gr parmezan peyniri (veya eski kaşar) 100  gr tuzsuz lor peyniri 2 çorbakaşığı zeytinyağı yarım su bardağı prinç 1 su bardağı süt 1 diş sarımsak 1 yumurta tuz, karabiber 4 Kişilik


Ispanaklı Turta Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bir kapta, bir  bardak suyu ve bir  bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın. İçine pirinci katıp kaynatmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika süreyle haşlayın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin. Süzdükten sonra bir kaba tersyüz edin. Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın. Süzüp sıktıntan sonra irice kıyın. İki çorbakaşığı zeytinyağı, bir çorbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin. 4 dakika kadar pişirin. Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50  gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın. Tuzlayıp biberleyin. Çözülmüş milföy hamurundan iki yuvarlak pazı açın. Birinin diğerinden daha büyük olmasına özen gösterin. Çapı 22-24 cm olan bir kalıbı yağlayın. Dibini ve çeperlerini yağladıktan sonra büyükçe açtığınız yufkayla ile kaplayın. Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın. Çevresine hamurdan bir kordon yapın. Yüzeyini bir çatalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi.jpgtarifi-5.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡