İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lise mezunu zabıta alacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB zabıta alımı ilanı yayımladı. İBB lise ve üniversite mezunu zabıta alımı yapacağını duyurdu. İlanana başvuru şartları bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lise mezunu zabıta alacak!

Zabıta memuru alımı hakkında Resmi Gazete’de ilan yayımlandı. 1 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı yapacak. Bu kapsamda Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre toplam 500 kadroya zabıta alınacak. Adaylar bunun için sözlü sınava girecek.
Zabıta başvuru şartları arasında lise, önlisans ve lisans düzeyinde ilanda belirtilen bölümlerden mezun olmak belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lise mezunu zabıta alacak!

Lise mezunu zabıta kadroları 375 adet ilan edildi ve bunlara herhangi bir lise alanından mezun adayların başvuruları alınacak. Önlisans düzeyinde de 30 kadroya tüm önlisans mezunları, diğer önlisans ve lisans kadrolarına sadece belirtilen bölümlerden mezun adaylar başvuru yapabilecek.

İBB zabıta alımı için adayları ilgili KPSS puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek. Adayların 30 yaşını doldurmamış yani 27 Ağustos 1988 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmaları, boy kilo şartını sağlamaları gibi şartları aranıyor. Kadın ve erkek adaylar başvuruda bulunabilecek.

Başvurular 1 Ağustos itibariyle başlarken, 15 Ağustos 2018’e kadar devam edecek. Adayların İstanbul Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapmaları gerekiyor. Bu başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte 9 – 15 Ağustos tarihleri arasında şahsen müracaat ederek süreç tamamlanacak.

BB zabıta memuru alımı başvuru duyurusu için TIKLAYINIZ.

İLANIN DETAYLARI:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

ZABITA MEMURU ALIM İLANI İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

 

Sıra No

Kadro

Unvanı

Hizmet

Sınıfı

Kadro

Derecesi

Kadro

Adedi

Niteliği

 

1

Zabıta

Memuru

GİH

11

375

Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak.

 

2

Zabıta

Memuru

GİH

10

30

Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.

 

3

Zabıta

Memuru

GİH

10

30

Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisansprogramından mezun olmak.

 

4

Zabıta

Memuru

GİH

10

1

Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri önlisansprogramlarının birinden mezun olmak.

 

5

Zabıta

Memuru

GİH

10

2

Bilgi Güvenliği Teknolojisi önlisans programından mezun olmak.

 

6

Zabıta

Memuru

GİH

10

1

Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak

 

7

Zabıta

Memuru

GİH

10

2

Yat Kaptanlığı önlisans programından mezun olmak.

 

8

Zabıta

Memuru

GİH

10

2

Bilgi Yönetimi, Bilgi Yönetimi (İnternet), Bilişim-Yönetim önlisansprogramlarının birinden mezun olmak.

 

9

Zabıta

Memuru

GİH

10

4

Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak

 

10

Zabıta

Memuru

GİH

10

4

Çevre, Çevre Sağlığı, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Koruma, Çevre Koruma ve Kontrol önlisans programlarının birinden mezun olmak.

 

11

Zabıta

Memuru

GİH

10

2

İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisansprogramlarının birinden mezun olmak.

 

12

Zabıta

Memuru

GİH

10

4

Turizm Rehberliği, Turist Rehberliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

 

13

Zabıta

Memuru

GİH

9

2

Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından mezun olmak.

 

14

Zabıta

Memuru

GİH

9

41

Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat/ İstatistik / İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme- İktisat, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon/ Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi / Yerel Yönetimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

 

 

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının boş bulunan zabıta memuru kadroları için yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel şartlar aşağıdadır.

1 - BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:
İlan edilen zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
a.     Türk vatandaşı olmak,
b.     Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c.     Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
ç. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d.     Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
e.     İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,
f.     Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

2     - BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

a.     İlan edilen zabıta memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2016 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
b.     Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,
c.     Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları (27/8/1988 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),
ç. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

3     - BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

Sınava girmek isteyen adaylar, 1/8/2018 - 15/8/2018 tarihleri arasında http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzalayacakları BAŞVURU FORMUNA aşağıdaki belgeleri ekleyecektir.
-     Nüfus cüzdanı aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)
-     Mezuniyet belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)
-     2016 KPSS sonuç belgesinin internet çıktısı (1 adet)
-     Biyometrik fotoğraf (bir tanesi başvuru formuna yapıştırılacak) (2 adet)

4     - BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ:

Adaylar 1/8/2018 - 15/8/2018 tarihleri arasında, http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve yukarıda sayılan belgeler ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine 9/8/2018 - 15/8/2018 tarihleri arasında (sadece iş günlerinde ve 09.00 - 17.00 saatleri arasında) şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.
Posta ve e-posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

5     - BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ - BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI:

Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 2500 kişi) sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.
Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 17/8/2018 tarihinde http://basvuru.ibb.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.
Adayların, sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

6     - SINAVIN YERİ, ZAMANI VE KONULARI:

Zabıta memuru kadroları için yapılacak sözlü sınav 27/8/2018 - 1/10/2018 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacaktır.

Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde sözlü olarak yapılacaktır.

Sözlü sınav;
a)     Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
b)     Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
c)     657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
ç) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat
konularını ile kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

7 - SINAV DEĞERLENDİRME - SONUÇLARA İTİRAZ:

Sözlü sınav; yukarıda belirtilen konularda 15’er puan, kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesinde ise 40 puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır.
Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şarttır.
Adayların atamaya esas başarı puanı, yukarıdaki açıklamaya göre hesaplanacak sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir.

Adayların atamaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır.
En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak belirlenir. Sınavda 60 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
İkinci el oto piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor: Galeri dükkanları, sinek avlıyor…
İkinci el oto piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor: Galeri dükkanları, sinek avlıyor…
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Çok Okunanlar
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…