İstanbul Kuyumcular Odası'ndan acı haber

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) eski başkanı Necati Elidüzgün, 91 yaşında hayatını kaybetti. Mesleğini 79 yıl boyunca layığıyla yapan Elidüzgün'ün vefat haberi İKO'da yasa neden oldu.

İstanbul Kuyumcular Odası'ndan acı haber

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) eski başkanı Necati Elidüzgün, 91 yaşında hayatını kaybetti. Mesleğini 79 yıl boyunca sürdüren ve oğullarıyla torunlarına da kuyumculuğu aşılayan Elidüzgün'ün vefat haberi, tüm camiada yasla karşılandı. Usta zanaatkarın naaşı yarın, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kozlu Aile Mezarlığı'na defnedilecek.

NECATİ ELİDÜZGÜN KİMDİR?

1929 yılında doğan Necati Elidüzgün, 1941'de, Konya'da mesleğe atıldı. 2 yıl Hatay'da görev yaptıktan sonra İstanbul'a gelerek Kapalıçarşı'da bugün Çuhacıhan olarak bilinen yerde ilk atölyesisni açarak altın imalatı ve perakende satışını yapmaya başladı. 1969 yılında meslektaşlarının desteğiyle, Türkiye'nin en önemli meslek odalarından biri olan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO)  kurucu başkanlığı görevine getirildi. 24 yıl boyunca bu görevi devam ettiren, sektörün bugünlere gelmesi için elinden gelen çabayı gösteren 15 yıl kadar "Türkiye Kuyumcuları Yürütme Kurulu Başkanı" görevini de başarıyla gerçekleştirdi. 

24 yıllık İKO Başkanlık görevini kendi isteğiyle bırakan fakat yine de kuyumculuk sektörünü geliştirebilmek için çalışmalarını farklı alanlarda devam ettiren Elidüzgün, meslek hayatı boyunca eğitimin önemine de yaptığı vurguları Kadırga Mesleki ve Teknik Lisesi'nde kuyumculuk bölümünün kuruculuğunu üstlenerek taçlandırdı.

KUYUMCUKENT ONUN ESERİ

Elidüzgün, tüm kuyumculuk profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlayarak 1988 yılında kamuoyuna sunduğu fikirle, bugün 'Kuyumcukent' olarak hizmetlerine devam eden büyük projenin fikir babalığını üstlenmiş, aynı yıl kurulan Kuyumcukent Kooperatifi'nin 10 yıl boyunca kurucu başkanlığını yapmıştır. 

Kuyumcukent Kooperatifi'nin başkanlığını yürüttüğü 20 yıl boyunca, bugünkü devasa arazinin satın alımından inşaatının yapımına, sektördeki kuyumcuları bu proje etrafında birleştirmeye kadar birçok çalışmayı birebir gerçekleştiren Elidüzgün, projenin atölye tarafı olarak bilinen 180 bin metrekare kapalı alan inşaatını da kendi mimar ve mühendisleriyle tamamlamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡