İstanbul son dakika seçim sonuçları! İstanbul'da kim önce? Hangi parti kazandı?

DHA: YSK'ya göre İstanbul'da sandıkların yüzde 99,69'u açıldı. İmamoğlu yüzde 48,80 ile önde.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! İstanbul'da kim önce? Hangi parti kazandı?

Demirören Haber Ajansı verilerine göre İstanbul'da sandıkların yüzde 99,69'u açıldı. İmamoğlu yüzde 48,80 ile önde.

CANLI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı belirsizliği sürerken, ajanslardan son dakika haberi geldi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre; saat 09.00 itibariyle sandıkların yüzde 99,63'ünün açıldığı İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu önde gidiyor.

YSK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 48,80'ini aldı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binalı Yıldırım'a çıkan oy oranı ise yüzde 48,48.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! İstanbul'da kim önce? Hangi parti kazandı?

İSTANBUL'DA SON DURUM:

Sandık sayısı: 31 bin 186 - Açılan sandık sayısı: 31 bin 87 (Açılmayan 99 sandık kaldı)

Açılan sandık oranı: Yüzde 99,68

Oy sayıları: Ekrem İmamoğlu: 4 milyon 157 bin 114 - Binali Yıldırım: 4 milyon 129 bin 892

Oy oranları: Ekrem İmamoğlu: yüzde 48,80 - Binali Yıldırım: Yüzde 48,48

EKREM İMAMOĞLU SON DAKİKA SEÇİM SONUCU

Bu İstanbul'daki 16 milyon vatandaşın sırtımızdaki yüküdür. 5 saattir Anadolu Ajansının veri girmediğini üzülerek söylüyorum. 5 saattir veri girmemesiyle Türkiye demokrasi tarihine bir iz bırakmıştır. Türkiye demokrasi tarihinde hiçbir zaman unutulmayacaktır. Yurt dışına karşı bizi mahcup bırakıyorsun. Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı'nı dinledik. Ben kendilerinin de yetkilileri göreve çağırdığını düşünüyorum. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bir oya bile sıkıntı gelsin istemiyoruz. Mücadelemiz budur ve nettir. Partililer görevine devam edecekler.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! Ekrem İmamoğlu kazandı mı?

OY ORANI AÇIKLADI

Şuanda girişi yapılmayan sadece 7 sandık vardır; şahsıma çıkan oy 4 milyon 167 bindir. Rakibimle aradaki far 27 bin 919 dur. Dolayısıyla Anadolu Ajansının açıklama yapmamasına karşın Türkiye'yi bilgilendirme sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

İmamoğlu bir önceki açıklamada ise, "31 bin 186 sandıktan 30 bin 86'sı sistemimize girildi. Girilmeyen 100 sandık vardır. Bir sandıkta 300 civarı oy vardır. Yüzde 85 civarı geçerli oy vardır. Aramızdaki fark 29 bin 408'dir. Biz öndeyiz. 4 milyon 155 bin 966 bizim sistemimizde benim aldığım oy. Rakibim 4 milyon 126 bin 558 oy aldı." dedi.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! İstanbul'da kim önce? Hangi parti kazandı?

"AA GÖREVİNİ YAPMADI"

İmamoğlu, Anadolu Ajansı ile ilgili yaptığı açıklamada ise, "AA görevini yapmamıştır, kınıyorum. 3 saati aşkın süredir AA bilgi geçmiyor. Anadolu Ajansı görevini yapmayarak vazifsini yerine getirmemiştir. Kınamamı tekrarlıyorum.

Bu bağlamda yine ben AA yetkililerine ve AA'dan sorumlu olan kurumları göreve çağırıyorum. Toplumu mağdur etmeye kimsenini hakkı yoktur. Türkiye'nin hiçbir kamu kurumu siyasallaşamaz. AA'yı tekrar kınıyorum." ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU KAZANMIŞ GÖRÜNÜYOR"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak saat 03:57'de yaptığı açıklamada, "İstanbul'da Ekrem İmamoğlu seçimleri kazandığı kesinleşmiş görünüyor. Umarım Anadolu Ajansı ve YSK'da biran önce açıklar." dedi.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! İstanbul'da kim önce? Hangi parti kazandı?

BAYRAM ŞENOCAK: BİNALİ YILDIRIM GALİP ÇIKTI

İmamoğlu bunları söyler söylemez AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak seçimlerden Binali Yıldırım'ın galip çıktığını söyledi.

Bayram Şenocak: 3870 oy farkla Yıldırım kazandı
 
Şenocak, "290 binin üzerinde geçersiz oy var. Geçersiz oy oranlarının büyük bölümü bizim önde olduğumuz ilçelerde. Bizim yapmış olduğumuz veri girişiyle 3 bin 870 oy farkıyla İstanbul'da seçimi kazandık" açıklamasını yaptı.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! İstanbul'da kim önce? Hangi parti kazandı?

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR? ASLEN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Binali Yıldırım 1955 yılında, Refahiye'de doğdu. 1978 – 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'ndeçeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990 – 1991 yılları arasındaİsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve MalGüvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitimsırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'daçeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ilebirlikte kontrollerde bulundu.

İstanbul son dakika seçim sonuçları! Ekrem İmamoğlu kazandı mı?

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR? ASLEN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon'da doğdu.

Trabzon Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı.

2009'da Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡