İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Bahçelievler'de çöken binaya ilişkin açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bahçelievler'de çöken bina ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ""Enkazın altında bir yaşam belirtisi bulunmadı" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Bahçelievler'de çöken binaya ilişkin açıklama

Vali Yerlikaya, bugün Bahçelievler'in Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak’taki kentsel dönüşüm için boşaltılan 7 katlı binanın çökmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bölgede incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İnceleme sonrasında açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bu 5 buçuk saatten bu yana iki şey üzerinde durduk. 27 Aralık’ta bu apartman 26 Eylül 5.8 Silivri depremi sonrasında riskli olduğu ve dolayısıyla Bahçelievler Belediyemiz tarafından boşaltılmış. Elektrik, doğalgaz, sular kesilmiş. Binanın boş olduğuyla ilgili bütün tetkikleri yapılmış, tutanağa bağlanmış. Yarın bu bina belediyemiz tarafından yıkılacakmış. Biz bugün kaymakamlık, ilçe nüfus müdürümüze talimat verdi, bu binada boşaltılmadan önce oturanların her birini tek tek aradık, hiçbiri bu binada olmadığını söyledi. Bundan dolayı şükrediyoruz” dedi.

"HAMDOLSUN KİMSEYE RASTLANMADI"

Bir vatandaşın enkaz altında bir kişinin kaldığını gördüğünü söylemesi üzerine kurtarma çalışmalarını hassasiyetle yürüttüklerini söyleyen Vali Yerlikaya, “Bunun haricinde bu bina yıkılma esnasında Emek Caddesi’nden Narlı Sokağa doğru inen bir vatandaşımız, enkazın altında bir kişinin kaldığını gördüğünü söyledi. Biz bu iddia doğrudur düşüncesiyle yaklaşık 6 saate yakın zamandan bu yana AFAD, itfaiye, K9 timleri Bahçelievler Belediyemizin arama kurtarma ekipleri büyük bir hassasiyetle çalışma yaptılar. Az önce Narlı Sokağın normal kod seviyesine kadar arama tarama yapıldı. Fakat hamdolsun herhangi bir kimseye rastlanmadı. Az önce hep beraber sessizlik sağladık, son kontroller sağladık, dinleme cihazlarımızla yaptık. Tekrar şükrediyoruz bir yaşam belirtisi bulunmadı” diye konuştu.

"BURADAKİ HARFYATI ÇEKECEKLER"

Çalışmalarda ikinci bir aşamaya geçtiklerini söyleyen Vali Yerlikaya, “Bu vakte yapılanlarla beraber biz ikinci bir aşamaya geçiyoruz. Hiç kimsenin olmadığını düşünüyoruz, buna inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Tekrar ihtiyatlı olarak enkazı arama kurtarma AFAD itfaiye gözetiminde buradaki hafriyatı çekecekler. Bahçelievler’imiz mahallemiz bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız bu bina yıkılması inşallah son bulur. Şunu söylemeliyiz, buradan ders çıkartmalıyız. Depremden sonra tespit etmiş olduğumuz ağır hasarlı binaların sayıları fazla değil, bunların içinde bulunan vatandaşlarımız işbirliği yaparak bir an önce boşaltmamız ve yıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bahçelievler Emek Caddesi Narlı Sokak'ta boşaltılan 7 katlı bina bugün çökmüştü. Binanın dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltılması olası bir facianın önüne geçerken, olay sonrası itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Enkaz altında kalan birilerinin olma ihtimaline karşın arama ve kurtarma ekipleri de bölgeye sevk edilmişti. Bahçelievler Belediye Başkanı bölgeye gelerek gelişmeleri yerinden takip etmişti.

Bahçelievler’de çöken bina ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan  Bahadır, kafalardaki bir çok soru işaretini giderdi. "7 katlı bina. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım hazırlıkları başlamış. Oturan kimse yok. Kullanılmadığı için alt katına birkaç hurdacının girdiği söyleniyor. Şu anda çalışıyoruz. Yıkılan binanın altında acaba hurdacı var mı diye ona bakıyoruz. AFAD, itfaiye ve belediyenin arama ve kurtarma ekipleri, burada çalışıyoruz. AFAD'ın köpekleri geldi. Dinleme cihazları getirildi. Yıkılan binanın altında kimse olup olmadığına bakılıyor" açıklamasında bulunmuştu.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise "Siyavuşpaşa Mahallesi'nde saat 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır." ifadelerine yer verilmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡