İşte yerli otomobilin son fotoğrafı

Türkiye kendi otomobili ile paylaşmak için artık geri sayıma başladı. Her gün 14:30'da otomobilin yeni bir fotoğrafı paylaşılacaktı. Bugün de son fotoğraf gösterildi ve 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere üst düzey yöneticiler eşliğinde bir lansman düzenlenecek.

İşte yerli otomobilin son fotoğrafı

Türkiye'nin yerli otomobili için yeni fotoğraf daha paylaşıldı. Bu sefer yerli otomobilin elektrik sistemi gösterildi. Yerli otomobilin lansmanına sayılı saatler kala son görseli Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu Twitter'dan açıkladı.

26 Aralık saat 19:23'te tekrardan bir fotoğraf veya açıklama geleceği paylaşıldı. Bunun ne olacağı ise merak konusu.

otomobil-3.jpg
 

Farları, A sütunu, aynası, tavan çıtası, tamponu, difüzörünün ardından bugün de elektrik sisteminin görüntüsü yayınlandı.


SON TEKNOLOJİ OLACAK

Yerli otomobilin elektrikli ve otonom sürüşe elverişli olması bekleniyor. 2022 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Bundan önceki yayımlanan fotoğraflarda aracın önden tüm silüeti'nin netleştiği açıkça belli oluyordu. Ayrıca iki farın ortasında ki panelde ise her iki yönde İstanbul'un simgesi olan 3'er lale figürünün bulunması #DoğumYeriİstanbul hashtag'ini daha da anlamlı kıldı.

TANITIM NE ZAMAN VE NEREDE?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG), Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenleyeceği tanıtıma başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar, üst düzey yöneticiler ve iş dünyasının önemli isimleri katılacak. Aracın ismi, fiyatı ve motoru gibi birçok bilgi, tanıtım neticesinde netleşecek.

Yıllardır 'yerli otomobil' çağrısı yapan Başkan Erdoğan'ın dünyaca ünlü tasarım firması Pininfarina imzalı prototipi, Bilişim Vadisi'nin yanı başındaki Osmangazi Köprüsü'nde test etmesi bekleniyor.

YERLİ OTOMOBİLİN TASARIMI KİME AİT?

Bu doğrultuda, yerli otomobil ismi, fiyatı, tasarımı ve motoru gibi birçok başlık, milyonlarca vatandaş tarafından oldukça merak ediliyor. Zira, Ferrari ve Lamborghini'nin de tasarımcısı olarak bilinen İtalyan Pininfarina'nın bu projede de tasarım imzası bulunuyor.

ÖNCEDEN YAYINLANAN FOTOĞRAFLAR İSE ŞÖYLE;

otomobil-1.jpgotomobil-2.jpg

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡