İtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün içinde bulunduğu helikopter radarda kayboldu! Dışişleri Bakanlığından açıklama

Son dakika... İtalya'da içerisinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopterin radarda kaybolduğu belirtildi. Helikopterin bulunması için arama kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi. Dışişleri Bakanlığından da olaya ilişkin açıklama yapılırken helikopterde bulunan Türk vatandaşlarının isimleri de belli oldu.

İtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün içinde bulunduğu helikopter radarda kayboldu! Dışişleri Bakanlığından açıklama

Alınan bilgilere göre Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı'ndan kalkan Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı'na uçtuğu öğrenilen  Agusta Koala AW119 tipi helikopterin, kalkıştan 30 dakika sonra radarda kaybolduğu belirtildi.

İtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün bulunduğu helikopter radarda kayboldu

İÇERİSİNDE 4 TÜRK VATANDAŞI VARDI

İtalya basınına göre 1'i İtalyan pilot olmak üzere, helikopterde bulunan yolculardan 4’ünün Türk, 2’sinin Arnavutluk vatandaşı olduğu ifade edildi. Modena bölgesinde yer alan Pievepelago ve San Pellegrino arasındaki bölgede helikopteri arama-kurtarma çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı.

İtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün bulunduğu helikopter radarda kayboldu

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRMEKTEDİR

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir."

"BİNDİKLERİ HELİKOPTERDEN HABER ALINMAMAMAKTADIR"

4 Türk'ün Eczacıbaşı çalışanı olduğu ifade edilirken firmadan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya'da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya'daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız" 

(İHA)

 

İtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün içinde bulunduğu helikopter radarda kayboldu! Dışişleri Bakanlığından açıklamaİtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün içinde bulunduğu helikopter radarda kayboldu! Dışişleri Bakanlığından açıklamaİtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün içinde bulunduğu helikopter radarda kayboldu! Dışişleri Bakanlığından açıklamaİtalya'dan üzen haber! 4 Türk'ün içinde bulunduğu helikopter radarda kayboldu! Dışişleri Bakanlığından açıklama

1
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN