Meral Akşener 6'lı masadan ayrıldı! İYİ Parti biz yokuz dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün yapılan 6 masa toplantısından sonra İYİ Partili yöneticilerle bir araya geldi. Akşener ise bugün Ankara'da Millet ittifakı görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Meral Akşener masadan ayrıldığını belirterek "Biz yokuz" dedi. Açıklamasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu.

Dün öğlen saatlerinde Saadet Partisi Genel Merkezinde Temel Karamollaoğlu'nun başkanlığında 6'lı masa 12. kez bir araya gelmişti.6 saat süren görüşmelerin sonunda adaylarını pazartesi günü açıklayacaklarını duyuran Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demoktrat Parti ve İYİ Parti Genel Başkanları görüşmeyi sonlandırmıştı. Gece saat 00.00 sularında İYİ Partlili yöneticilerle toplantı yapan Meral Akşener Ankara'da adaylık kararını açıkladı.

"İYİ PARTİ KISKACA ALINMIŞTIR"

6'lı masa ile fikir ayrılıkları yaşayan Meral Akşener, İYİ Partili vekiller ile toplantı düzenlemiş ne diyecekleri merak konusu iken bugün yapılan açıklamasında, ''En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. İYİ Parti kıskaca alınmış. Bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Ucube zihniyete karşı ayakta durmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi dimdik duruyoruz. Bizim yolumuz dün de aynıydı bugün de aynı. Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısındayız. Biz bugünlere dayatmaya direnerek geldik. Biz bugünlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. Dün gerçekleşen toplantıda adayın kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdi." ifade etti.

İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'I GÖREVE ÇAĞIRDI

Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olmasını istediğini ifade etmişti. Bugünkü konuşmasında ise İmamoğlu ve Yavaş'ı göreve davet etti.

"Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız. Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor. 6'lı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.

"YA TARİH YAZACAĞIZ YA TARİH OLACAĞIZ"

Meral Akşener yaptığı açıklamalar sonrasında ise; "Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız. İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız." dedi.

0
3
1
2
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN