İzmir depremi 7,0 büyüklüğünde mi oldu? AFAD Başkanı Güllüoğlu yanıtladı!

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu İzmir’de yaşanan deprem sonrası başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında son durumu bir televizyon kanalına açıkladı. Güllüoğlu, yaptığı açıklamada depremin şiddeti ile ilgili yapılan iddialara da son noktayı koydu.

İzmir depremi 7,0 büyüklüğünde mi oldu? AFAD Başkanı Güllüoğlu yanıtladı!

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bir televizyon kanalına özel yaptığı açıklamada İzmir Seferihisar merkezli 6.6 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

'Evim hasarlı ama korkuyorum' diyen her vatandaşa kurulan çadırlarımızda gelip kalabilir kimseye bir şart koşmuyoruz. Kızılay'ın sağladığı yemek imkânından da her vatandaşımız faydalanabilir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çok hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz.

ENKAZDAKİ ÇALIŞMALAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, enkazdaki çalışmaların zemin kata ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirterek depremin şiddeti ile ilgili iddialara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İZMİR DEPREMİ 7.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE Mİ OLDU?

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu "Uzman arkadaşlarımız depremin büyüklüğünü 6,6 merkez üssünü ise Seferihisar olarak tespit etti. İzmir'deki deprem 110 istasyonumuz tarafından ölçüldü. Tekrar tekrar yapılan ölçümlerin sonucundan depremin büyüklüğü 6,6 olarak belirlendi." dedi.

Depremin 7 büyüklüğünde olduğu iddialarının asla gerçeği yansıtmadığını ifade eden Güllüoğlu, depremin şiddetinin 6,6 olduğunu 7 oranının ise bir şehir efsanesi olduğunu belirtti. Güllüoğlu, 7,0 ila 6,6 şiddetinde meydana gelen bir depremde afet yönetimi açısından herhangi bir fark olmadığını ifade etti.

TÜRKİYE SEFERBER OLDU

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, yaptığı açıklamada kamunun ihtiyaçları giderme konusunda verilen desteklerin yeterli olduğunu ifade etti.

Güllüoğlu, diğer sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan gelen yardımlarında organize edildiğini hiçbir depremzedenin temel ihtiyacının olmadığını ve giderildiğini söyledi. Güllüoğlu, yardımlarıyla, dualarıyla depremzedeleri unutmayan hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

AFAD Başkanı Güllüoğlu, AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşların ise gerekli bilgilere resmi internet sayfaları üzerinden başvurabileceklerini söyledi.

İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde son bilgilere göre 109 kişi hayatını kaybetmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡