Japonya'da karantina altına alan gemide hasta sayısı 61'e yükseldi

Geçtiğimiz günlerde Japonya'da koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınan gemide hasta sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İlk olarak 10 hastanın tespit edildiği gemide hasta sayısı 61'e yükseldi.

Japonya'da karantina altına alan gemide hasta sayısı 61'e yükseldi

Japonya'da koronavirüs salgını riski taşıyan bir gemi tedbir amaçlı olarak karantina altına alınırken, gemideki hasta sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Karantina altındaki gemide 41 yolcuda daha koronavirüs tespit edildi ve hasta sayısı 61'e yükseldi.

Konu ile ilgili olarak Japonya Sağlık Bakanlığı bugün bir açıklama yaptı ve daha önce 20 kişinin virüs bulaştığı açıklanan gemide, 41 yolcuda daha virüs tespit edildiğini duyurdu.
41 hastadan 21'inin Japon vatandaşı olduğu belirtilirken, diğer hasta yolcuların ise uyruğu açıklanmadı. Böylece gemideki hasta sayısı 61'e yükselirken, Japonya'daki toplam vaka sayısı da 86 oldu.

KARANTİNANIN UZATILIP UZATILMAYACAĞI BİLİNMİYOR

Hong Kong'da gemiden inen bir yolcunun koronavirüs taşıdığının anlaşılması üzerine Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda karantina altına alınan gemideki ilk taramada 10, daha sonraki testlerde ise 10 kişide daha koronavirüse rastlandı. Bunun üzerine karantinanın virüsün kuluçka süresi göz önüne alınarak en az 14 gün süreyle uygulanmaya devam edeceği açıklandı. Gemideki vaka sayısının 61'e çıkmasının ardından sürenin uzatılıp uzatılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡