Japonya’da mutasyonlu virüs hızla yayılıyor: 3 kişide daha tespit edildi!

Japonya’nın Saitama eyaletinde 3 kişide daha mutasyonlu virüs tespit edildi. Koronavirüsün İngiltere'de görülen ve daha bulaşıcı olduğu belirtilen yeni türü eyalette endişeye neden olurken ülke genelinde mutasyon virüs vaka sayısı 56'ya çıktı.

Japonya’da  mutasyonlu virüs hızla yayılıyor: 3 kişide daha tespit edildi!

Salgınla mücadele etmeyi sürdüren Japonya'da Sağlık Bakanlığı, ilk olarak İngiltere'de ortaya çıkan ve koronavirüsten daha bulaşıcı olduğu belirtilen mutasyona uğramış virüsün 3 kişide daha tespit edildiğini açıkladı.

Mutasyona uğrayan hastalığı kapan vakaların yaşlarının 20 ile 30 asında olduğu belirtilirken, yurt dışı seyahat geçmişinin bulunmadığı da bildirildi. 3 kişinin de geçtiğimiz Pazartesi günü mutasyon koronavirüs taşıdığı doğrulanan 40'lı yaşlardaki bir Tokyo sakini ile aynı ofisi paylaştığı öğrenildi. Şahısların bu şekilde enfekte olduğunun değerlendirildiği kaydedildi. Virüsün genetik yapısının ise Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yapılan ayrıntılı incelemede tespit edildiği açıklandı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Hastaneye kaldırılan 3 hastanın durumlarının ciddi olmadığı bildirilirken, şahıslarla teması bulunan diğer 9 kişinin enfekte olup olmadığını belirlemek için yapılan testlerin sürdüğü kaydedildi. Son gelişmeler ülkedeki mutasyon virüs vakalarının sayısını 56'ya çıkardı.

Japonya’da mutasyonlu virüs hızla yayılıyor!

MUTASYONLU VİRÜS YAYILIYOR

Covid-19'un yeni mutasyonu Japonya’da ilk olarak İngiltere'den ülkeye dönen yolcularda tespit edilmiş, daha sonra ise Brezilya'dan gelen kişilerde yeni türe rastlanmıştı. Yurt dışı seyahat geçmişi bulunmayan kişilerde ilk yerel enfeksiyonlar Shizuoka eyaletinde kayda geçmiş, daha sonra ise Tokyo'dan mutasyona uğrayan virüs vakaları bildirilmişti. Dün itibarıyla Japonya'daki toplam Covid-19 vakalarının sayısı 381 bin 137'ye ulaşırken, 5 bin 513 kişi ise hayatını kaybetti.

Japonya’da mutasyonlu virüs hızla yayılıyor: 3 kişide daha tespit edildi!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡