Kabe fotoğrafını yere seren sanıklar için flaş karar!

Son dakika haberi... Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 2’si tutuklu 7 öğrenci hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan birer yıldan üçer yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Kabe fotoğrafını yere seren sanıklar için flaş karar!

Son dakika haberi... Boğaziçi Üniversitesi önünde LGBT temalı bayrak ile birleştirilmiş Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2'si tutuklu 7 şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi. 

AYNI GÖRSEL KAMPÜS İÇİNE DE ASILDI

Grup içerisinde bulunan bazı öğrencilerin resmin kaldırılmasını istedikleri belirtilirken olay gününe yönelik görüntülerde, failler açığa çıktı. Doğu D. ve Selahattin C.U.’nun kampüs içindeki bir panoya aynı görseli astıkları belirtilirken şüphelilerin resmin dini simgeleri aşağılayıcı nitelikte olduğu yönünde uyarıldıkları ancak şüpheliler Hazar K. Ve Sena N.B.’nin resmi kaldırmayacaklarını söyledikleri ifade edildi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Yapılan aramalarda üniversite içindeki LGBTİ+ çalışma kulübüne ait olduğu belirlenen bir konuda söz konusu görselin bulunduğu ve PKK bayrağı simgeli bir kitaba da el konduğu belirtildi. 

Şüphelilerin ifadelerinin yer aldığı iddianamede, suçlamaların reddedildiği kaydedilirken şüpheliler Doğu D. ve Selahattin C.U ile diğer şüpheliler Eda K., Hazar K., Mahmutcan B., Sena N. B., Rümeysa Ö’nün ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1’er yıldan 3 ‘er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡