Kaçak akaryakıt istasyonu operasyonu

Adana'da kaçak akaryakıt satıldığı ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Oto yıkamacıya yaptıkları baskınad yan yana duran iki musluğun birinden mazot aktığını farkedince, toprak altına gömülü 4 tonluk depo ortaya çıktı.

Kaçak akaryakıt istasyonu operasyonu

Adana'da, kaçak akaryakıt satan bir oto yıkamacıya operasyon düzenlenen polis, yan yana iki musluktan birinden mazot aktığını ekipler farkedince, toprağın 3 metre altına gömülü olan, 4 tonluk depoya ulaştılar. Polis, özel vana yardımı ile hat çekilen depodan kaçak akaryakıt satan iş yeri sahibini gözaltına aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde bulunan bir oto yıkamacıda kaçak mazot satışı yapıldığı ihbarını aldı. Adrese giden polisler, burada yaptıkları aramalara rağmen herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. İş yerinde bulunan bir odaya giren polis, etrafta mazot kokusu alınca detaylı arama yaptı. Yan yana bulunan iki musluğu açan polis, birinden su yerine mazot aktığını fark etti. Bunun üzerine oto yıkamacı, iş yerinin arka tarafında toprağın altına gömülü bir depo olduğunu itiraf etti.

 

TOPRAĞA GÖMÜLEN TANKERE KİLİT VURULDUĞU BELİRLENDİ

iş makinesi uzun bir uğraştan sonra yer altına gömülü olan 4 tonluk kaçak akaryakıt tankına ulaştı. Tankın kapağının kilitli olması ise dikkat çekti. Polis iş makinesi yardımı ile kilidi krıp hortum vasıtasıyla kaçak mazotu tankere aktarmaya başladı. Yapılan çalışma sonunda ye raltından tankerden de 2 bin 500 litre olmak üzere toplamda 3 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Fatih A.'yı gözaltına alan polis ise kaçak mazota el koyarken, zanlı sorgulanmak üzer emniyete getirildi. Bu arda zanlının gelen müşterilere kaçak mazotun örneğinin bir çay bardağına konarak "işte mazot bu çok kaliteli" dediği öğrenildi.

yan-yana-2-musluktan-birinden-mazot-akinca-12859947-8407-m.jpg

ÇAY BARDAĞI YARDIMI İLE KALİTE KONTROL

Depodaki mazot, incelenmek üzere başka bir tankere nakledildi. Gözaltına alınan iş yeri sahibinin ayrıca, sattığı akaryakıtın kalitesini göstermek için çay bardağına koyduğu mazotu gelen müşterilere gösterdiği öğrenildi.

BOLGE GUNDEM

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡