kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

Kadir Gecesi sebebiyle müslümanlar bu mübarek günü ibadet ederek geçirmek istiyor. Peki kadir gecesi namazı nasıl kılınır? İşte cevabı...

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

Müslüman dünyası için önemli olan Kadir Gecesi için kullanıcılar yapılabilecek ibadetleri aratmakta. Peki kadir gecesi namazı nasıl kılınır? İşte cevabı...

Kadir gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

Kadir namazının kılınışı da şöyledir; İki rekatta bir Tahiyyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa 'Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd' denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir gecesinde Tesbih Namazı da kılmalıdır.

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Bu özel geceden kılınan Kadir Gecesi namazı 2 rekattan başlayıp 12 rekat veya 100 rekata kadar Kadir Suresi ile birlikte kılınır. Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

Birinci rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi ve 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi şeklindedir.

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur.

Selamdan sonra 11 defa “Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd” denir.

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?
Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

Kadir Gecesi namazına ise şu şekilde niyet edilir:

-“Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle… Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle… Allahu Ekber.

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

KADİR SURESİNİN OKUNUŞU

Bismillâhirrahmânirrâhîm.
İnnâ enzelnâhü fî leyletilkadr.
Ve mâ edrâke mâ leyletülkadr.
Leyletülkadri hayrün min elfişehr.
Tenezzelülmelâiketü verrûhu
fîhâ bi-izni Rabb'ihim, min külli emr.
Selâmün, hiye hattâ matle'il fecr.

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

KADİR GECESİ NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUA

Kadir Gecesi namazının ardından okunacak dua şöyledir;

Subhane men huve kaimun yesheru subhane men huve daimun lem yezel subhane men huve hafızun la yağfelu subhane men huve caviru la yenhalu subhane men huve rahımün la yağcil subhanallah vehamdülillah ve la ilahe illalahü vallahu ekber ve la havle vela kuvvete illa billah'il azim

kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡