Kadir Şeker, cezaevinde özel eğitmen eşliğinde sınava hazırlanıyor

Konya'da Özgür Duran'ın sevgilisine ağır şiddet uygalaması sonucunda, kendini tutamayıp müdahele etmek istediği esnada kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker'e cezaevinde, üniversite sınavına rahat hazırlanmak amacı ile özel eğitmen desteği verildiği bilgisi paylaşıldı.

Kadir Şeker, cezaevinde özel eğitmen eşliğinde sınava hazırlanıyor

Konya'da, sevgilisi Ayşe D'a şiddet uygulayan Özgür Duran'a müdahele etmek isterken kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker'e cezaevindeki eğitim birimleri aracılığı ile üniversite sınavına hazırlanabilmesi amacıyla eğitmen eşliğinde destek verildiği öğrenildi. Ayrıca Kadir'in, psikolojik destek ve talebi üzerine, dini eğitim aldığı belirtiliyor.

ÖZEL EĞİTMEN DESTEK VERİYOR 

Tutuklanmasının ardından kısa bir sonra derslerinden geri kalmamak için ailesinden üniversiteye hazırlandığı ders kitapları ile sevdiği kitapları istedi. Şeker'e ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından Ceza İnfaz Kurumları'nda diğer kurumlara olduğu talebi üzerine eğitim birimince üniversiteye hazırlanması için eğitmenlerce destek verildiği bilgisi paylaşıldı. Şeker'in hem kendi kitaplarından hem de cezaevi tarafından verilen kaynaklar ile üniversite sınavına hazırlanmayı sürdürdüğü öğrenildi.

bolge gundem

Şeker'in ayrıca psikolojik destek ile talebi üzerine dini eğitim de aldığı belirtildi. Öte yandan soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından en ince ayrıntısına kadar yürütüldüğü ve kısa süred esonuçlanmasının beklendiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 5 Şubat Çarşamba akşamı meydana geldi. 4 ay önce Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe D. ve Özgür Duran arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Ayşe D. evden çıkıp olayın yaşandığı parka geldi.

kadir-seker-davasi-tamamen-degisebilir-o-ifade-teraziyi-bozuyor-h2919-406a9.jpg

Özgür Duran peşinden geldiği kadını park ortasında dövmeye başladı. Bu sırada olayı görüp müdahale eden, üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, çıkan arbede sırasında Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡