Kadir Topbaş İstifa etti!

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Bölge Gündem Gazetesi Kadir Topbaş'ın yerine gelen ismi ilkkez açıklıyor.

Kadir Topbaş İstifa etti!

Bölge Gündem Gazetesi partiiçi kaynaklardan edindiği bilgilere göre İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti.

Güncelleme SAAT: 19:15

Kadir Topbaş'ın İstifası ile ilgili ilk yorum AK Parti'den Erol Kaya Yaptı.

Değerlendirmesi kendisine aittir ve buna saygı duyuyoruz.

10 gün içinde yeni bir belediye başkanımız için süreç başlamış olacak ve seçilmiş olacak.

Sayın başkanımız AK Parti’de gayretini sürdüreceğini ifade etti.
Başkanlıkla da ilgili sanırım sağlığıyla ilgili hususlardan dolayı affını istedi.

İstanbul Valisi, belediye kanuna göre 10 gün içinde İBB meclisini toplantıya çağıracak.

Bu toplantıda bir arkadaşımız aday olacak bir oylama olacak.
Birinci ve ikinci turda üçte iki, son turda ise salt çoğunlukla yeni başkan seçilmiş olacak.

Önümüzde hafta sonuna kadar tamamlanacağını umuyorum.

Güncelleme SAAT: 18:30

İşte Topbaş'ın açıklamalarından satır başları; 

Bulunduğumuz bugün hicri 1439 yılı. Tüm İslam aleminin Hicri yılbaşısını kutluyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar. Bana gönlünde yer ayıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum üzerimde hakları var bunu biliyorum. 

Emanet bir şehir ve emaneti devralıyorum. Kendi kişisel hayatıma bu kadar vakit ayırmadım. Bunu tüm siyasiler yaşıyor. Zaman zaman söylerim çocuklarımızı hırsız gibi severiz evimize hırsız gibi gitti. Görevlerimizi aksatmadan yerine getirdik. 

BORÇLU BİR BELEDİYE BIRAKMIYORUM

Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet asla affedilemez. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Parti mensuplarıma özellikle teşekkür ediyorum. Hayatım yorgunluk kelimesini kullanmadım. Yorgunluk beyinlerde başlar. 

İnsan her şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez. Muhalefet burdan siyasi bir şey çıkarmak istiyor. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. 

GÖREVİMİ BIRAKIYORUM, PARTİMİ BIRAKMIYORUM

Görevim sırasında belediyenin bütün kademelerinde çalışanlar ile görünl bağı içerisinde çalıştım. Borçlu belediye bıakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum.İstanbulluara teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Belediye başkanlığı görevimi bırakıyorum. Partimi bırakmıyorum.

Güncelleme SAAT: 18:00
Kadir Topbaş 18:30'da istifa ettiğini açıklayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 18:30'da istifa iddialarıyla ilgili olarak açıklama yapacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın saat 18:30’da Saraçhane’deki İBB binasında açıklama yapacağı öğrenildi. ABD'den dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceği belirtiliyordu. Erdoğan'ın bugünkü yoğun programında bu görüşme gerçekleşmedi.
Edinilen bilgilere göre Topbaş'a yakın bir isim, mevcut şartlarda istifa ihtimalinin ağır bastığını ve açıklamanın önümüzdeki dakikalarda yapılacağını söyledi.

Güncelleme: SAAT: 16:45

Topbaş'tan Resimli Mesaj Geldi

Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini duyuran gazetemizin haberinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi basın yayından haber merkezlerine Kadir Topbaş adına resimli mesaj gönderildi. Gönderilen mesajın içeriği haberimizde.

MESAJ

Elektronik posta mesajı, saat 15.25'te gönderildi. Mesajda, İBB'nin ve Topbaş'ın son dönemde gerçekleştirdiği etkinlikler fotoğraflarla anlatıldı. Mesajda yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının altına "Malazgirt Zaferinin 946'ıncı yıl dönümünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle Muş'ta gerçekleştirdiğimiz görgemli bir törenle kutladık" denildi. Hasanpaşa Gazhanesini şehre yeniden kazandırıyoruz başlığıyla Topbaş'ın törendeki bir fotoğrafı da paylaşıldı. Alibeyköy Fidanlığı'ndaki inceleme gezisinden de yine fotoğraflı olarak bahsedildi. Son ve en dikkat çekici mesaj Kadir Topbaş'ın fotoğrafıyla birlikte verildi.

TOPBAŞ: ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUM

Mesajda Topbaş'ın ağızından "Sevgili istanbullular her ay hayatınızı kolaylaştıracak ve aynı zamanda hemşehrilik ilişkisiyle aşığı olduğumuz bu kenti, daha yaşanılır ve çağdaş düzeye çıkaran yeni hizmetlerimizle sizlerin karşısına çıkmaktan onur ve mutluluk duyuyorum" diye yazıldı.

Kadir Topbaş İstifa etti! Yerine Göksel Gümüşdağ atandı!

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM  ÇIKAN İSTİFA HABERLERİ  İLE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Gazetecilerin “Kadir Topbaş’ın istifa ettiği yönünde iddialar var…” sorusu üzerine Yıldırım, “Kadir Bey bugün içinde konuyla ilgili bir açıklama yapacak” dedi.

Kadir Topbaş İstifa etti! Yerine Göksel Gümüşdağ atandı!

Kadir Topbaş'ın istifa Haberini CHP'Lİ vekil ortaya atmıştı.!

Yarkadaş, Topbaş'ın istifasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iletildiğini ancak Erdoğan'ın "beklesin" talimatı verdiğini bildirdi.

Twitter hesabından haberi duyuran Yarkadaş; "Kadir Topbaş, bugün beş dosyasının kendisine rağmen meclisten geçmesi üzerine, çok yakın çevresine "istifa ettiği"ni açıkladı. Topbaş'ın bu açıklaması sonrası, konunun AK Parti Gnl. Başk. Erdoğan'a iletildiği; Erdoğan'ın Başkan beklesin" talimatını verdiği öğrenildi. Topbaş bunun üzerine yakın çevresine "5 EKİM'e kadar bekleyeceğim" dedi. Gözler şimdi 5 Ekim'e çevrildi.

Son dakika: İBB Başkanı Kadir Topbaş istifa mı etti?

Topbaş'ın istemediği 5 dosya, İBB Meclisi'nde kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın, ileride İBB Meclis'ini sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle iade ettiği 5 imar dosyası, hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edildi.(Karar Gazetesi) - İBB Meclisi’nde, Kadir Topbaş'ın eksikleri nedeniyle ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle yeniden tartışılıp görüşülmek üzere iade ettiği 5 imar değişikliği dosyasına, bugünkü oturumda raporlarda hiçbir değişiklik yapılmadan AK Parti grubu aldığı karar doğrultusunda “Kabul” oyu kullandı.CHP’nin bir kez daha ret verdiği 5 imar dosyası, İBB Meclisi’nde salt çoğunlukla kabul edilirken, oylama öncesi iktidar ve muhalefet sıraları karıştı. Kaynak: Topbaş'ın istemediği 5 dosya, İBB Meclisi'nde kabul edildi

İBB Başkanı Kadir Topbaş istifa mı etti?

Kadir Topbaş kimdir? Aslen nerelidir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kimdir? Kadir Topbaş kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

8 Ocak 1945 senesinde dünyaya gelen Kadir Topbaş aslen Artvinlidir. Doğduğu günde bugüne İstanbul'da yaşayan Topbaş İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lise öğrenimini Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konulu doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde tamamlamıştır.

Bir süre "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş 1994 senesi ile 1998 senesi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştır.

1999 senesinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu tarihten beri İBB'nin başında olan Kadir Topbaş İstanbul için sayısız hizmetlerde bulundu.

TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi olan Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Meteoroloji uyardı! Toz bulutu ne zaman gidecek? Bugün hava nasıl? Bugün yağmur var mı? Perşembe günü hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Toz bulutu ne zaman gidecek? Bugün hava nasıl? Bugün yağmur var mı? Perşembe günü hava nasıl?
Seçimi Kaybeden Hakan Peker Sessizliğini Bozdu: Defteri Henüz Kapatmadı mı?
Seçimi Kaybeden Hakan Peker Sessizliğini Bozdu: Defteri Henüz Kapatmadı mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Alman vatandaşlığı yasası kıymetli bir adım”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Alman vatandaşlığı yasası kıymetli bir adım”
Amerika sözünden vazgeçmiyor: 1915 olaylarına tekrardan “soykırım” dedi…
Amerika sözünden vazgeçmiyor: 1915 olaylarına tekrardan “soykırım” dedi…
Çok Okunanlar
Son dakika! Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu!
Son dakika! Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu!
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Başkan Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Ankara'da ağırladı
Başkan Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Ankara'da ağırladı
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Yorumlananlar