Kanada'da müslüman aileye korkunç saldırı: 4 kişi öldü, 1 çocuk yaralandı

Kanada'nın Ontario eyaletinde yaşanan islamafobik saldırıda bir sürücü aracını kaldırımda yürüyen Müslüman ailenin üzerine sürdü. Yaşanan korkunç olayda aile üyelerinden 4'ü hayatını kaybetti, 1 çocuk yaralandı.

Kanada'da müslüman aileye korkunç saldırı: 4 kişi öldü, 1 çocuk yaralandı

Dünyada müslümanlara yönelik çirkin saldırılar devam ediyor. İslamafobik saldırılardan sonuncusu Kanada'da yaşandı. Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde dün yerel saatle 20.40'da meydana gelen olayda bir saldırgan aracını kaldırımda yürüyen müslüman ailenin üzerine sürdü. Hyde Park Yolu'nda yaşanan olayda aile üyelerinden 2'si kadın toplam 4 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk da yaralandı.

OLAY YERİNDEN HIZLA KAÇTI

Saldırıda yaralanan çocuk hastanede tedavi altına alınırken durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan görgü tanıklarının verdiği ifade de olay yerinden siyah bir aracın hızla kaçmaya çalıştığı ifade edildi. 20 yaşında olan saldırgan sürücü olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin otoparkında yakalandı.

Kanadada müslüman aileye korkunç saldırı: 4 kişi öldü, 1 çocuk yaralandı

"NEFRET GÜDÜMLÜ BİR EYLEM"

Yaşanan vahşi olay sonrasında Londra Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight düzenlediği basın toplantısında, "Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Waight, saldırganın 4 birinci derece cinayet ve 1 cinayete teşebbüs ile suçlandığını açıkladı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡