Karantina altına alınan gemide 88 yeni vaka tespit edildi

Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınan gemide 88 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Virüsün bulaştığı yeni kişilerle beraber gemideki vaka sayısı 542'ye yükseldi.

Karantina altına alınan gemide 88 yeni vaka tespit edildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan koronavirüs salgınının önüne geçilemiyor. Japonya'da koronavirüs şüphesi ile karantina altına alınan gemide de vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile gemide 88 yeni vaka tespit edildiği aktarıldı. 

Ayrıca, yeni tespit edilen vakaların 65'inde daha önce herhangi bir virüs belirtisi olmadığı bildirildi. Yaşanan bu yeni gelişme ile birlikte gemideki vaka sayısı 542'ye yükselirken, Japonya genelindeki vaka sayısı da 611'e yükseldi. 

3 bin 700 yolcu ve mürettebatın olduğu gemide virüsün bulaştığı yolcuların gemiden tahliye edilerek tedavi altına alındığı bildirilmişti. Dün de ABD'nin 324 vatandaşını tahliye etmesiyle birlikte gündeme gelen gemideki karantinanın yarından itibaren sona ereceği söylendi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡