Karayipler Bu Kez Maria Kasırgası ile karşı karşıya

Karayipler'deki Adalar, 15 gün içinde ikinci kez büyük bir kasırga tarafından yerle bir ediliyor. Hızı saatte 260 kilometreyi bulan Maria Kasırgası, Irma'dan günler sonra kuzeye doğru ilerliyor.

Karayipler Bu Kez Maria Kasırgası ile karşı karşıya

Karayipler'deki Adalar, 15 gün içinde ikinci kez büyük bir kasırga tarafından yerle bir ediliyor. Hızı saatte 260 kilometreyi bulan Maria Kasırgası, Irma'dan günler sonra kuzeye doğru ilerliyor. Kategorisi kısa süreliğine dördüncü seviyeye indirilen Maria, ardından yeniden beşinci seviyeye yükseltildi.

,m4gqrlarheswav1jqukycq.jpg
Kasırga, Dominika adasını yerle bir ettikten sonra halihazırda Guadeloupe adasını vuruyor. Reuters haber ajansı, elektriklerin kesildiği adayla iletişimin koptuğunu bildiriyor.

,b5ekjjszvee5_oqs7rj1sa.jpg
Guadeloupe adasına Maria ulaşmadan binlerce insan tahliye edilmişti.
Kasırganın harabeye çevirdiği ada ülkesi Dominika, tarihinin en büyük yıkımlarından birini yaşıyor. Dominica'nın Başbakanı Roosevelt Skerrit, adanın enkaza döndüğünü belirterek dünyanın bu gelişmeyi duymasını istedi: "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik."
Oturduğu evin çatısının uçtuğunu, binanın sel suları altında kaldığını sosyal medya hesabından paylaşan Başbakan Skerrit, ekipler tarafından kurtarıldı.
72 bin nüfusa sahip Dominika'da can kaybı olmasından korkuluyor.
ABD'ye ilerliyor
Maria'nın sonraki durakları Porto Riko ve Virgin Adaları olacak. Kasırganın Florida kıyılarına da ulaşması bekleniyor.
ABD ordusu, Amerikan toprağı Virgin Adaları'ndan tahliye operasyonu yürütüyor. Uluslararası haber ajansları, çok sayıda fotoğrafı servis etti.

son-dakika-dunya-ile-baglantisi-koptu-adaya-ulasilamiyor-9896073.jpeg
Kasırganın gözü yeniden ısındı
Meteorolojist Ryan Maue, Maria'nın uzaydan çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak kasırganın gözünün yeniden ısındığını aktardı.

fft16_mf9893772.jpeg

Üst üste uyarılar yayınlayan NHC, kasırganın yarım metreden fazla yağış getireceğini bildiriyor.
Eylül ayı başında ortaya çıkan Irma, önüne gelen her şeyi yerle bir etmiş ve en az 37 insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı. Bölgedeki milyonlarca insanı elektriksiz bırakan kasırganın geride bıraktığı hasarın maliyeti milyarlarca doları buluyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından en yüksek seviye olan beşinci kategoriye yükseltilen Maria, halihazırda ABD kıyılarına 380 kilometre mesafede ve kuzeye doğru ilerliyor.

Dominica'nın Başbakanı Roosevelt Skerrit, adanın harabeye döndüğünü belirterek dünyanın bu gelişmeyi duymasını istedi. Adadaki havaalanları ile köprüler de kapatıldı.

GUADELOUPE ADASI BOŞALTILDI, TÜM RESMİ BİNALAR KAPATILDI

Oturduğu evin çatısının uçtuğunu, binanın sel suları altında kaldığını sosyal medya hesabından paylaşan Başbakan
Skerrit, ekipler tarafından kurtarıldı.

Dominica'nın hemen kuzeyinde yer alan Guadeloupe adası boşaltıldı, tüm resmi binalar kapatıldı.

Maria'nın sonraki durakları Porto Riko, St Martin, St Barts, St Eustatius ve Anguilla olacak. Kasırganın Florida kıyılarına da ulaşması bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡