Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs tanı kitini yurt dışına satacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün tespitinde kullanılan yerli tanı kitini yurt dışına da satacaklarını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs tanı kitini yurt dışına satacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün tedavisine ilişkin geliştirdikleri tanı kitini yurt dışına da satacaklarını bildirdi.

Koca konuyla ilgili olarak dün (11 Şubat) yaptığı açıklamada da, "2019 Eylül ayında bu eylem planımızı Bilim Kurulu'muzun önerisiyle güncellemiştik. Yeni tip koronavirüs salgınının duyulmasından itibaren tedbirlerimizi devreye soktuk. Koronavirüs tespitinde üretilen yerli kit, 90-120 dakikalık sürede sonuç veriyor. Geçen hafta bu kit kullanılmaya başlandı" ifadelerini kullanmıştı.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Çin'in Vuhan kentinden yayılan ve ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgını için henüz net bir çözüm bulunamadı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) tarafından yapılan son açıklamalarda ölüm sayısının 1114'e yükseldiği belirtildi. Koronavirüs salgını bulaşan kişi sayısı ise 8 bin 204'ü ciddi olmak üzere, toplamda 44 bin 653'e çıktı.

SON 24 SAATTE 97 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ayrıca Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde vaka sayısı 49’a çıkarken, bugüne kadar taburcu edilen hasta sayısı 4 bin 740 oldu. Ülkede, son 24 saatte 97 kişi 2019-nCoV’dan yaşamını yitirirken, 1638’i koronavirüsün merkezi Hubey eyaletinde olmak üzere 2 bin 15 yeni vaka tespit edildi. 

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs tanı kitini yurt dışına satacağız

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡