Kolonya, etil alkol, dezenfektan ihracatı ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleşmesinin ardından tedbir amaçlı etil alkol, kolonya, dezenfektan gibi malzemelere daha da ihtiyaç duyulmaya başlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre de etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit, meltblown kumaşın ihracatı izin çerçevesine alındı

Kolonya, etil alkol, dezenfektan ihracatı ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede kullanılan etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit, meltblown kumaşının (maske kumaşı) ihracatı ile ilgili Resmi Gazete'de karar yayımlandı.

Söz konusu mallara ilişkin gümrük beyannameleri, ilgili İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince, Ticaret Bakanlığının (İhracat Genel Müdürlüğü) ön onayının alınmasını müteakip kayda alınacak.

Bu maddeyi ihdas eden Tebliğ hükümleri, bu maddenin yayımı tarihi (bu tarih hariç) öncesinde gümrük beyannamesi İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylatılmış olan mallara uygulanmayacak.

Ticaret Bakanlığı (İhracat Genel Müdürlüğü) bu maddeyi ihdas eden Tebliğ hükümlerine istinaden uygulama usul ve esaslarını belirlemeye, gerekli muafiyet ve istisnaları tanımlamaya, izin ve talimat vermeye, özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya, uygulamada ortaya çıkacak ihtilafları idari yoldan çözümlemeye yetkili olacak.

Kolonya, etil alkol, dezenfektan ihracatı ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı

İHRACAT NEDİR?

 İhracat, kişi ve kuruluşlarca üretilen mal ve hizmetlerin yurtdışına satılmasıdır. İhracat kısaca dış satım demektir. İhracat en geniş anlamıyla, bir ülke sınırları içerisinde serbest dolaşımda bulunan malların ve hizmetlerin başka ülkelere satılmasıdır.
Dar anlamda ise ihracat, yabancılara ya da Türkiye dışında yerleşik Türklere yapılan mal satışlarını ve söz konusu malların bu amaçla yurt dışına gönderilmesidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡