Konservatuvar ne demek, TDK'ya göre Konservatuvar kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Daha önce duymadığımız bazı kelimelerin anlamını merak ederiz. Konservatuvar sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Konservatuvar ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Konservatuvar kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Konservatuvar ne demek, TDK'ya göre Konservatuvar kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Konservatuvar ne demek? Konservatuvar TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi konservatuvar kelimesi. Peki konservatuvar ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre konservatuvar nedir, konservatuvar kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Konservatuvar kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Konservatuvar kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

KONSERVATUVAR NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Konservatuvar kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Konservatuvar kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre konservatuvar kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Müzik, tiyatro ve bale öğretiminin yapıldığı okul

KONSERVATUVAR CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Lise onuncu sınıfta, o yıl konservatuvarı bitirmiş bir gençle tanışmıştım.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡