Köyler bir bir hain teröristlerden temizleniyor! Toplam 12 köy kurtarıldı...

Son dakika: Barış Pınarı Harekatı kapsamında, kurtarılan köy sayısı, şanlı ordumuzun başarılarıyla artıyor. Fırat Nehri'nin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatın ilk 3 gününde Halef köyü ile birlikte 12 köy terörden temizlenmiş oldu.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehrinin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatın ilk 3 gününde 12 köy terörden temizlendi.

TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri ile Rasulayn'daki Kişto ve Aşağı Kişto köyü terörden arındırılmıştı.

Son Dakika: Barış Pınarı Harekatı kapsamında Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı
BugünFırat Nehrinin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü de ve Asfar Neccar köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Böylelikle terörden arındırılan köy sayısı 13'e yükseldi.

Köyler bir bir hain teröristlerden temizleniyor! Toplam 12 köy kurtarıldı...
BARIŞ PINARI HAREKATI 3'ÜNCÜ GÜNÜ NELER OLDU?

10.15 : Yerel kaynaklar, Tel Abyad'a bağlı Dimu ve Tel Tuban köylerinin YPG'li teröristlerden temizlendiğini duyurdu

09.40 : NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İstanbul'a geldi. Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. NATO yöneticisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

09.30 : Fırat Kalkanı Harekâtı'yla teröristlerden kurtarılan Azez'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan beş asker, Kilis'e getirildi. Demirören Haber Ajansı, havanın YPG/PKK kontrolündeki Tel Rıfat'tan ateşlendiğini aktarıyor.

8.48: Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Teröristler SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

08.33: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" denildi.

08.12: Resulayn'a yoğun top atışı yapıldığı bilgisi geliyor.

07.00: Milli Savunma Bakanlığı: "Gece boyunca icra edilen harekatlar neticesi 49 PKK/PYD-YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi."

Köyler bir bir hain teröristlerden temizleniyor! Toplam 12 köy kurtarıldı...

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini Çarşamba günü saat 16:00 sıralarında imha etmişti.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalanmıştı.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vurulmuştu.

KARA HAREKATI DA AKŞAM BAŞLAMIŞTI

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı da hava saldırısından saatler sonra başlamıştı.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk, idare ediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡