Kredi kartı borcunu kapatmak isteyenlere kredi müjdesi Erdoğan'dan geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı kredi kartı borçlarını düşük faizli krediyle kapatılması işlemi resmen başladı. Verilen kredilerin faizleri 1.1 ve 1.2 faiz oranıyla ödenebilecek.

Kredi kartı borcunu kapatmak isteyenlere kredi müjdesi Erdoğan'dan geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Birleştiren İhtiyaç Kredisi, bireysel müşterilerin ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını; gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imkânı sunuyor.

NAKİT ÖDEME YAPILMAYACAK

31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan kişiler, borç ekstrelerini bankaya götürerek başvuru yapabilir.

Başvuru yapan kişilere nakit ödeme yapılmadan doğrudan borçlu olduğu karta ödeme yapılacak.

Öte yandan Ziraat Bankası'nın açıkladığı bilgiye göre borcu ödenen kart iptal edilecek.

FAİZ ORANLARI ÇOK DAHA UYGUN

Ziraat Bankası olarak ekonomimize destek verme vizyonumuz doğrultusunda, ekonominin temel direği bireylerin kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanması durumunda; ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatılmıştır.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile mevcut ve yeni bireysel müşterilerimize Bankamızdaki ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını; gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imkânı sunulmaktadır.

Söz konusu ürün ile; gerek Bankamız müşterilerimizin, gerek diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile; 24 aya kadar aylık % 1,10, 60 aya kadar aylık % 1,20 faiz oranı ile müşterilerimize sunulmaktadır.*

BORCU ÖDENEN KART İPTAL EDİLMEK ZORUNDA

Birleştiren İhtiyaç Kredisi, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle Bankamız ve diğer bankalarda bulunan bireysel kredi kartı borçlarının üst sınır kabul edilerek ödenmesine yöneliktir. Kullandırılacak kredi tutarı 31.12.2018 tarihi itibariyle bankalara olan kredi kartı borçları ile sınırlıdır. Birleştiren İhtiyaç Kredisinden faydalanmak isteyen müşterilerin, kredi kapsamında borcu ödenen kredi kartını iptal ettirmesi gerekmektedir.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi başvuruları Şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir

*10.000 TL tutarlı, 24 ay vade, aylık %1,10 faiz oranı, %0,05 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan Birleştiren İhtiyaç Kredisinin yıllık maliyet oranı % 17,6670'dir.

KREDİ KARTI NEDİR?

Kredi kartı, bankaların müşterilerine belirli bir dönemde kullanılmak üzere belli bir miktarda limitle verdiği ve anlaşmalı üye iş yerlerinde POS cihazı üzerinden belirlenen limit ve dönem dahilinde alışverişlerde kullanılabilen bir çeşit ödeme ve borçlanma aracıdır. Kredi kartına sahip olan banka müşterileri belirlenen limit dahilinde tek seferde veya mümkün olması durumunda taksitli alışveriş yapabilmektedirler.

Para taşımak zorunda olmama, kişisel bütçeyi zorlamadan taksitli alışveriş yapma, ülke ekonomilerinde kayıt dışılığı ortadan kaldırma ve nakit para olmaması durumunda ödeme yapabilme kredi kartı kullanmanın avantajları arasında gösterilebilir.

KREDİ KARTLARI NASIL YAPILANDIRILIR? KREDİ KARTI BORÇLARINA YAPILANDIRMA

KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA NEDİR?

Borç Yapılandırma işlemi, kredi kartınızın ödenmez bir duruma geldiğinde banka ile karşı karşıya gelerek anlaşma sağlanması anlamı taşıyor. Borcunuzu ödeyemediğiniz zaman bildiğiniz üzere banka bu borcunuza günlük faiz uygular ve daha sonra ödemek istediğinizde ana tutar yerine faiz dahil edilmiş tutarı ödemek zorunda kalırsınız. Ancak bankanız ile görüşerek bu borcu yapılandırmak istediğinizi dile getirdiğinizde bankanız size bu faiz oranında ciddi indirimler sağlayacak ve sizin işinize gelecek en uygun miktarı sunacaktır.

Bankanıza aylık gelir durumunuzu bildirmeniz ve en kolay yoldan nasıl ödeyebileceğinizi anlatmanız durumunda bankanız kolay bir ödeme planı ve vade seçeneğini sizlere sunacaktır.

BORÇ YAPILANDIRMA NE ZAMAN YAPILIR?

Borç Yapılandırma, ödemeniz devam ederken yapılamıyor. Yani normal bir şekilde ödemeye devam ediyorsunuz ama borcunuz ağır geliyorsa bu yönteme başvurmanız pek mümkün olmuyor. Eğer uzun bir süre kredi kartı ödemesi yapamadıysanız ve borç çok fazla geciktiyse zaten bankanız yapılandırma işlemleri için tarafınıza ulaşıyor ve gerekli bilgileri veriyor.

Bu gibi bir durum ilk kez başınıza geliyorsa endişelenmenize gerek yok. Bankanız bu borcu en uygun yöntemlerle ödemeniz için size ulaşmaya çalışıyor. Eğer ısrarla ödememeye devam ederseniz bankanız bu borcu avukata devreder ve bu evreden sonra işler daha da karışabilir. Onun için Kredi Kartı Borç Yapılandırma, en mantıklı yöntemlerden.


KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Peki bu yapılandırma işlemlerini nasıl yapabiliriz?Eğer kart borcunuz yapılandırma işlemi yapmak için uygunsa, çok fazla gecikmiş, avukata devrolmamış ve bankanız da bu borcu yapılandırmak istiyorsa borç yapılandırma işleminin ilk aşaması tamam demektir. Banka farketmeksizin tüm bankalar bu durumu aynı şekilde değerlendirir ve hemen hemen tüm bankaların inceleme yöntemleri de aynıdır.

Bu işlemleri başlatabilmek için tavsiye ettiğimiz tek yöntem, banka çalışanları ile birebir görüşmenizdir. Eğer sizi aradıklarında size sunmuş oldukları yöntemler sizin için de uygun ise kabul edip ödeme yapılandırma işlemini başlatabilirsiniz. Ancak telefonda verilen bilgi ve ödeme planı yetersiz geliyorsa mutlaka şubenize gidin ve işinizi banka personeli ile halledin. Yine işinizi halledemiyorsanız üst kademe çalışanlar ile durumu paylaşın.

Borcunuzu ödemek istiyor olmanız, bankanız açısından çok iyi karşılanacak bir durumdur ve hoş karşılayacaktır. Pazarlık yapmanız konusunda da kesinlikle bir sakınca yok. Size en uygun olan ödeme planını alana kadar konuşmalara devam edebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡