Kudüs'ün kuzeyindeki Givat Zeev'de sinagogda tribün çöktü: Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi... Kudüs'ün kuzeyindeki Givat Zeev'deki yerleşim yerinde sinagogda yapılan ayin sırasında tribün çöktü. Olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Son dakika haberi... Olay, Filistin'de Batı Şeria bölgesindeki Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu Givat Zeev'deki sinagogda meydana geldi.

Ayin sırasında gerçekleşen olaya ilişkin yapılan açıklamada 12 yaşındaki bir çocuk ve 50 yaşındaki bir kişinin öldüğü belirtildi.

50 KİŞİ YARALANDI

Givat Zeev'deki sinagogda meydana gelen olayda 10'u ağır 50 kişinin yaralandığı ifade edilirken sinagogda 600'den fazla kişinin olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulansın sevk edildiğini aktardı.

Yaralıların Batı Şeria'daki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

"GÜVENLİK TEHLİKESİ KONUSUNDA UYARIDA BULUNDUK"

Yerel medyaya konuşan Givat Zeev Konseyi Başkanı Yossi Avrahami yaptığı açıklamada, "Binadaki güvenlik tehlikesi konusunda uyardık. Yer tehlikeliydi, ancak polis sorumluluğu üstlenmedi. Olay soruşturuluyor" dedi.

BENZER BİR OLAY GEÇTİĞİMİZ AY DA YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz ay da Lag BaOmer Bayramı'nın kutlandığı bir alanda sahnenin çökmesi sonucu 38 kişi hayatını kaybetmiş ve 20'si ağır 50 kişi de yaralanmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡