Kurban Bayramı'nda Marmaray ücretsiz mi?

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar tarafından en çok aratılan konulardan birisi de bayramda Marmaray ücretsiz mi olacak? sorusu oldu peki Bayramda Marmaray ücretsiz mi?Ayrıntılar haberimizde..

Kurban Bayramı'nda Marmaray ücretsiz mi?

Bayramda Marmaray ücretsiz mi? Bayrama sayılı gün kala vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorulardan birisi de kurban bayramında Marmaray ücretsiz mi? sorusu oldu. Peki Marmaray ücretsiz mi? işte detaylar..

Bayramda Marmaray ücretsiz mi?

Kurban bayramında Marmaray'ın ücretsiz olup olmayacağı bilgisi henüz verilmedi. Ramazan Bayramı'nda ücretli olan  Marmaray'ın Kurban Bayramı'nda da ücretli olacağı düşünülüyor.

MÜZELER BAYRAM BOYUNCA AÇIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Türk Dünyası Kültür Mahallesi ve Miniatürk bayram boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak.

Kurban Bayramında Marmaray ücretsiz mi?

HİÇ KAPANMAYAN 4 KÜTÜPHANE BAYRAMDA DA AÇIK KALACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim'deki Atatürk Kitaplığı, Fatih'teki Ahmet Kabaklı Kütüphanesi, Başakşehir'deki Rasim Özdenören Kütüphanesi ile Kartal'daki Muallim Cevdet Kütüphanesi 24 saat hizmet vermeye devam edecek.

Bayramda Marmaray ücretsiz mi?

 Kaç dakikada, nereye? 

Gebze-Halkalı arası 105, Bostancı- Bakırköy arası 37, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 ve Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakika olacak. Yetkililer, mevcut durumda Gebze ve Halkalı arasının 185 dakika sürdüğünü, Marmaray 'la bu sürenin yarı yarıya indiğini söylüyor. 

Marmaray 'ın maliyeti nedir? 

Jica-Japon Uluslararası İşbirliği Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilen Marmaray 'ın maliyetinin 9.3 milyar TL 'yi bulması bekleniyor. Proje için şimdiye kadar 5 milyar 192 milyon 158 bin TL harcandı. Sadece bu yıl, 1 milyar 504 milyon 140 bin TL daha harcanacak. 

 Kaç liraya sigortalandı? 

Marsh Türkiye, Marmaray projesini 500 milyon dolara sigortaladı. 

 Projenin handikapları neler? 

Üsküdar-Sarayburnu arasındaki batırma tüp tünelin, bir depremde sıvılaşarak milenyumun tünel faciasına neden olabilecek nitelikte çürük çamur tabakaları içine oturtulmasının, endişe verici olduğu belirtiliyor. Dünyanın en yoğun zamanlı gemi geçişine ev sahipliği yapan, saatte 11 kilometre hıza ulaşan akıntı hızı, Kuzey Anadolu Fay Hattı 'na 16 kilometre mesafede olması ve önümüzdeki 30 yıl içinde 7.5 ve yukarı şiddette deprem olma olasılığının yüzde 65 olması da dile getirilen diğer kaygılar. 

MARMARAY'DA KAÇ YOLCU TAŞINIYOR?

Marmaray’da halen ücretsiz taşıma yaptığımız için taşınan yolcu sayısını tam olarak vermemiz mümkün değildir. 29 Ekim’de hizmete verilen ve 15 gün ücretsiz taşıma yapılan Marmaray’da 10 dakika arayla 06.00 – 24.00 saatleri arasında günde 216 sefer yapılıyor. Her seferde yaklaşık 1650 yolcu taşınmaktadır.  

Günde ortalama 300 bin yolcu taşınıyor. 

Tüneli su basarsa yolcular nasıl kurtulacak?

Yırtılma ve tüneli su basma hadisesi yaşanması için öngörülen en büyük depremden daha büyük bir deprem olması gerekir ki, bu İstanbul’da Allah korusun taş üstünde taş kalmaması demektir. Bu durumda bile,  yürüme yolları mesafesine kadar suyun dolması 1,5 saat almaktadır. Şayet bu esnada tüpte tren varsa, bir buçuk saat içerisinde yolcular her iki cihetten tahliye edilecek, tahliye edildikten sonra tüpün iki tarafı otomatik olarak kapatılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡