Kurultay ne demek? CHP Kurultay'a giderse ne olur?

Ana muhalefet partisi CHP'nin içerisinde yaşanan 'Kurultay' krizi giderek büyüyor. 24 Haziran Genel seçimlerinden bu yana parti içerisinde ikiye ayrılan Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu cephelerinde bugün Genel Merkez'den rest yanıtı geldi. Peki Kurult

Kurultay ne demek? CHP Kurultay'a giderse ne olur?

24 Haziran genel Seçimlerinden istediği sonucu alamayan Ana Muhalefet Partisi CHP kanadında yaşanan Kurultay Krizi giderek büyüor. Parti içinde ikiye bölünen Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu cephelerinde her geçen gün gerilim devam ediyor. Parti üyeleri ve CHP'li bazı vekiller "değişim şart" sloganları ile Kemal Kılıçdaroğlu yerine seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri ve kısa zamanda parti içerisinde ve seçmen tabanında büyük ilgi toplayan Muharrem İnce'nin Genel Başkan olmasını istiyor. Peki eğer yeterli imza toplanır da CHP Kurultay'a giderse ne olur? Kurultay ne demek? Ne anlama geliyor. İşte merak edilenler...

Kurultay nedir?

Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılmıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya bir kurumun belli zamanlarda ya da gerektikçe yaptığı toplantılara "kurultay" denir. Eğer CHP kurultaya giderse, oylamalara göre Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkanlığına getirilebilir.

Dil kurultayı, eğitim kurultayı gibi çeşitli başlıklar altında düzenlenen kurultaylarda, yapılan çalışmalar üzerine dinleyiciye bilgi verilir. Kurultaylar kamuoyuna açık olabileceği gibi (toplumu ilgilendiren kurultaylar böyledir), kapalı da olabilir (toplumun genelini ilgilendirmeyen kooperatif kurultayları böyledir). Kurultaylar konunun önemine, konuşmacı sayısına, konuşma sürelerine göre bir kaç oturum sürebilir.

Kurultay'ı diğer toplantılardan ayıran özellikler nelerdir?

1- Kurultay sonunda bir karara varılır ve bu karar ilgililer için bağlayıcı özellik taşır.

2- Kurultay eğitim amaçlı bir toplantı değildir.

3- Kurultay bir kurum tarafından kurum bünyesinden kişilerce düzenlenir.

4- Katılımcılar kurum üyesi olmak zorunda olabilir ya da olmayabilirler.

Kurultay ne demek? CHP Kuurltay'a giderse ne olur?

CHP'DE KURULTAYIN TOPLANMASI İÇİN KAÇ İMZA GEREKİYOR?

CHP'de başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları sonrası gözler partililere çevrildi. Bin 266 delegesi bulunan CHP'de olağanüstü kurultay için 126 imza yeterli oluyor. Ancak bu kurultayda genel başkan seçimi yapılamıyor. Genel başkan seçimli olağanüstü kurultay için ise 634 imza gerekiyor.

KRİZ BÜYÜYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki Kurultay krizi giderek büyüyor. CHP "604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde derhal gereği yapılacak" dedi. Genel Merkez'de muhaliflere Kurultay resti çekildi. Ancak muhalif kanat bunu kabul etmedi. CHP'li Yaşar Tüzün "Tüzükte yazılı olan sürede imzanın toplanıp Genel Merkeze ancak o zaman sunulacaktır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay talebiyle toplandığı belirtilen 604 imzanın, yarın 11.00'e kadar kendilerine ulaştırılması durumunda gereğinin derhal yapılacağını bildirdi.

MUHARREM İNCE'NİN EKİBİ SAYI VERDİ

Parti meclisi (PM) üyesi ve eski CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, ilk beş günde 604 delegenin kurultay için imza verdiğini bildirdi.

CHP'de Kurultay Krizi Büyüyor! Genel Merkez'de Muhaliflere Kurultay Resti

YAŞAR TÜZÜN NOTER TASTİKLİ FOTOĞRAF PAYLAŞTI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de 604 imzanın ellerine noter tasdikli olarak ulaştığını bir fotoğraf paylaşarak açıkladı.

yasar-tuzun.png

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡