Kutup Yıldızı ne demek, TDK'ya göre Kutup Yıldızı kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kutup Yıldızı kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Kutup Yıldızı ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Kutup Yıldızı nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Kutup Yıldızı kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Kutup Yıldızı ne demek, TDK'ya göre Kutup Yıldızı kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Kutup Yıldızı ne demek? Kutup Yıldızı TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi Kutup Yıldızı kelimesi. Peki Kutup Yıldızı ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Kutup Yıldızı nedir, Kutup Yıldızı kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

KUTUP YILDIZI NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Kutup Yıldızı kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre Kutup Yıldızı kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Gök küresinin kutbuna en yakın olan Küçükayı denilen takımyıldızın en ucunda bulunan, kuzeyi belirleyen durağan yıldız, Demirkazık, Kuzey Yıldızı

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN