Leyla Güven tahliye edildi

DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in tahliyesine karar verildi. Güven açlık grevinin 79. gününde.

Leyla Güven tahliye edildi

DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in tahliyesine karar verildi. Güven açlık grevinin 79. gününde. Güven durumu ağırlaştığı için 21 Ocak Pazartesi günü aile görüşüne çıkamamıştı.  

79 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven, hakkında açılan davanın duruşmasında tahliyesine karar verildi. 2 ayı aşkın zamandır açlık grevinde olan Güven geçtiğimiz günlerde 10 kilo kaybettiğini duyurmuştu. Sağlık durumu gittikçe kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

79 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven, hakkında açılan davanın duruşmasında tahliyesine karar verildi.

Leyla Güven tahliye edildi

LEYLA GÜVEN NEDEN AÇLIK GREVİ YAPIYOR?

HDP'li Güven'in Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi talebiyle başlattığı açlık grevi 76. gününe girdi.Güven'in sağlık durumunun ağırlaştığından dolayı Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne görüşe giden avukatlarıyla görüşemediği ifade edildi. 


Bu arada DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile geçmiş dönem HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın da tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi'nde 15 Ocak günü başladıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi ise 7. güne girdi. Güven'e destek eylemleri başka cezaevlerine de yayılıyor. Halen en az 300 tutuklu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerini sürdürüyor.

TUTUKLULARIN TALEBİ NE?

Güven ve cezaevlerindeki diğer tutuklular, PKK lideri Abdullah Öcalan’n görüş yasağının kaldırılmasını talep ediyor. 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

19 Ocak’ta Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitingine gönderdiği mektupta Güven, “Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum” diyerek, talebi gerçekleşmeyene dek eyleminin süreceği mesajını vermişti.

LEYLA GÜVEN KİMDİR?

Leyla Güven kimdir? Hakari HDP MilletvekiliLeyla Güven nereli? Leyla Güven kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte Leyla Güven’in hayatı...

Leyla Güven, 6 Mayıs 1964'te Konya Cihanbeyli Yapalı'da doğdu. Baba adı Hacı, anne adı Cevriye'dir. Leylü Güven, Serbest Meslek; Ortaokul mezunudur. LeylaGüven, siyasete 1994 yılında Konya HADEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Konya HADEP Kadın Kolları Başkanlığı, HADEP Merkezi Kadın Kolları Yöneticiliği, DEHAP Parti Meclisi Üyeliği, DEHAP Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Adana Seyhan Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı ve Viranşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde Almanca bilen Güven, 2 çocuk annesidir.

Leyla Güven tahliye edildiLeyla Güven tahliye edildi

 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡