LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? LGS sınav yerleri sorgulama 2020

LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır 2020? LGS sınav yerleri sorgulama 2020 nasıl yapılır? soruları bu sınava girecek olan kişiler tarafından araştırılmaya başlandı.İşte cevaplar

LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? LGS sınav yerleri sorgulama 2020

LGS sınavı için merak edilen konulardan birisi de sınav giriş belgeleridir. Peki LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır 2020? LGS sınav yerleri sorgulama 2020 nasıl yapılır? Bu konuda tüm merak edilenler haberimizde

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN VE NASIL ALINIR 2020?

LGS sınav kılavuzunun güncellenmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bu sene öğrencilerin kendi okullarında LGS'ye gireceklerini açıkladı.

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınavdan en az 7 gün önce e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecektir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında” Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numaralarına göre masalarına bırakılacak.”dedi

Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine 15 Haziran 2020 tarihine kadar başvuru yapacaklardır. Dilekçeler sınav öncesinde oluşturulacak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.

LGS SINAV YERİ SORGULAMA 2020

LGS sınav giriş belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden sorgulanabilecek Belirlenen adreste sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranında istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor..

E OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? LGS sınav yerleri sorgulama 2020

LGS NE ZAMAN?

2020 Liselere Giriş Sınavı Koronavirüs önlemleri kapsamında sınav tarihi 20 Haziran’a ertelendi. Öğrenciler bu tarihe kadar çalışmalarına devam edebilecekler. Sınavda birinci dönem konuları ile ilgili sorular sorulacak.

LGS SAAT KAÇTA?

2020 LGS sınavı 7 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınav, yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacak.

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? LGS sınav yerleri sorgulama 2020

LGS KONULARI NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) soru çıkacak konu ve kazanımları açıkladı.Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın web sayfasında yayınlanan kılavuza göre konular şöyle:

Türkçe: Söz varlığı, anlama, yazma.
Matematik: Sayılar ve işlemler, üslü ifadeler, karaköklü ifadeler, veri işleme, olasılık, cebir.
Fen bilimleri: Mevsimler ve iklim/Dünya ve evren, DNA ve genetik kod/canlılar ve yaşam, basınç/fiziksel olaylar, madde ve endüstri/madde ve doğası.
T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, milli uyanış, milli bir destan.
Din kültürü ve ahlak bilgisi: Kader inancı, zekat ve sadaka, din ve hayat.
Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm 8’inci sınıf öğrencileri MEB tarafından otomatik olarak sınava başvurmuş sayılacak. Velilerin ya da okul müdürlüklerinin bir işlem yapması gerekmeyecek.

LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? LGS sınav yerleri sorgulama 2020

LGS MAYIS ÖRNEK SORULARI NEREDEN ALINABİLİR?

MEB, LGS kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınava yönelik mayıs ayı ikinci örnek soruları yayımlandı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tarafından hazırlanan örnek soru kitapçığında sayısal bölümden 20, sözel bölümden 25 soruya yer verildi.

Güncel sınav müfredatına göre hazırlanan örnek sorulara, https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebilecek.

LGS sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? LGS sınav yerleri sorgulama 2020

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡